• ZURE NEDERLAAG VOOR HARDWERKEND BAVEL VR1

8 apr 2019
  • Vanmiddag liep het eerste elftal van Bavel tegen de tweede thuisnederlaag van het seizoen aan. Aankomend kampioen Eldenia nam de drie punten mee, maar dat ging zeker niet vanzelf. Na een meeslepende slotfase bleek een kopbal in de slotminuten beslissend.

Van begin af aan liet Bavel zien zich in deze wedstrijd te willen vastbijten. Vanuit een hechte organisatie en door het maken van vele 'vuile' meters, werd het koploper Eldenia lastig gemaakt. Al snel werden de groen-witten ook gevaarlijk. Na een slimme loopactie van Ilse van der Heijden werd zij met een goede pass weggestuurd. De Eldense sluitpost kon met de voet ternauwernood redding brengen. Kort daarna plaatste Marès Beekers een vrije trap bovenop de deklat. Eldenia was gewaarschuwd.

Natuurlijk was het niet alleen Bavel dat de klok sloeg. Sterker nog, in de eerste helft was het initiatief aan de lijstaanvoerder. Eldenia toonde opnieuw aan over een zeer sterk team te beschikken. Via verzorgd veldspel werd Bavel geregeld tot verdedigen gedwongen. Een vloeiende aanval over de flank resulteerde in een goed aangesneden voorzet, waarbij een Eldenia-aanvalster net als eerste bij de bal was. Via de intikker kwamen de bezoekers zo op een 0-1 voorsprong, wat ook de ruststand zou worden.

De tweede helft leek een kopie te worden van het eerste bedrijf. Eldenia controleerde de wedstrijd en Bavel stelde daar veel energie en werklust tegenover. Voetballend liet de thuisploeg zich ook wat brutaler gelden dan voor rust. Toch werd het 0-2. Een hoge en harde inzet ging onderkant lat het Bavelse doel uit, maar belandde met wat pech - via de hak van keepster Ivanka Puik - toch tegen het net.

Terwijl iedere supporter misschien dacht dat dit de beslissing in de wedstrijd zou zijn, rechtte Bavel de rug. De thuisploeg geloofde nog altijd in een resultaat en bleek ook bereid om de energie te leveren die daarvoor nodig was. Een ongelukkige bal van de Eldenia-keepster werd door Hilde Veth uiteindelijk - met links - binnenkant paal raakgeschoten: 1-2. En meteen drukte Bavel door. Een minuut later stoomde Sophie Fijneman op, waarbij zij goed werd aangespeeld. Met links verraste ze de keepster opnieuw, waardoor de 0-2 stand in een mum van tijd was omgebogen naar 2-2. Met nog ruim twintig minuten op de klok, beloofde dat nog wat!

Wat volgde, was een mooi voetbalgevecht tussen Bavel en Eldenia. De bezoekers waren na de twee snelle tegentreffers het spoor even bijster. Bavel bleef met veel pressie spelen én kon, zoals al de hele wedstrijd, rekenen op een solide en scherp spelende defensie. In de absolute slotfase kon de goal aan beide kanten vallen, maar ook met een punt hadden zowel Bavel als Eldenia misschien wel vrede gehad. Een gelijkspel werd het echter niet. Een vrije trap behoedde de koploper van puntverlies, want de ingebrachte bal werd binnengekopt: 2-3... En zo zag Bavel haar inspanningen onbeloond blijven. Dat is dan misschien toch het geluk van de (terechte) aanstormende kampioen.

Ondanks het resultaat, mocht Bavel het veld met opgeheven hoofd verlaten. Als de groenhemden volgende week in het verre Enschede met dezelfde bezieling en overtuiging spelen, dan zijn daar drie hele belangrijke punten te winnen.