• Zorg voor een correcte en herkenbare pasfoto op je spelerspas! | Deadline 31-10-'20

12 okt 2020
  • Dit bericht geldt voor alle voetballers, jeugd vanaf de leeftijdscategorie JO-13 en ouder en senioren.

Sinds afgelopen seizoen werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier. Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken-app. De Wedstrijdzaken-app bevat ook de digitale spelerspas. Vanzelfsprekend moeten de foto’s van deze passen herkenbaar en correct zijn.

Tot 1 november is het nog mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Zorg daarom dat jouw account op voetbal.nl uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto heeft. De spelerspas is voor een scheidsrechter altijd zichtbaar, ook als je privacyinstellingen op voetbal.nl op beperkt of afgeschermd hebt staan.

Dit is zo door de KNVB ingesteld om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal 'te plakken' op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen. Geen (correcte en herkenbare) spelerspasfoto betekent dat je ter plaatste je legitimatiebewijs moet kunnen tonen. Indien dit niet lukt, kan er besloten worden dat je de betreffende wedstrijd niet speelgerechtigd bent.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto's te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto's die kleiner zijn dan twee megapixel (1600x1200 px). De foto's worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800x600 px.