• Zonovergoten coronaproof jeugdtoernooi smaakt naar meer

26 feb 2021
  • Van warme chocomel en sneeuwpoppen bouwen, naar genoeg water drinken door de uitbundig schijnende lentezon. Het contrast op sportpark De Roosberg kon haast niet groter zijn. Van lege en onder sneeuw bedolven voetbalvelden, naar honderden jeugdleden, die volgens de coronaregels een prachtige voetbaldag beleefden.

Geen toeschouwers, vrijwilligers die onderling afstand moeten houden en nog veel meer van dat soort regels. Zo vanzelfsprekend is het niet om momenteel je favoriete sport te kunnen beoefenen. Gelukkig heeft de jeugd van onze club vrijwel altijd door kunnen voetballen. Trainingen, onderlinge wedstrijden of een circuittraining gemaakt door de hoofdtrainers. Of een toernooi met een versnapering na afloop? Ook dat idee kan inmiddels afgevinkt worden.

Sommige teams hadden de naam van roemruchte clubs uit het Nederlandse voetbal, die inmiddels niet meer bestaan. Haarlem, Veendam en AGOVV lieten een teken van leven zien. Op sportpark De Roosberg werden deze teams vertegenwoordigd door de dolenthousiaste voetballers. Maar natuurlijk kunnen Ajax, Barcelona en NAC ook niet ontbreken. Had het iets weg van het zaalvoetbaltoernooi op derde kerstdag? Ja, eigenlijk wel. Maar dan in de frisse buitenlucht, volgens de geldende coronaregels. En niet te vergeten, zonder de traditionele derde helft. Die missen we allemaal, zeker als de zon zich steeds vaker laat gelden.

De VTC kijkt terug op een perfecte dag. “Afgelopen zaterdag kwam alles samen wat onze club zo mooi maakt. Talloze vrijwilligers hebben zich binnen de mogelijkheden, van wat er wél kan in, ingezet om een mooie dag voor de jeugd te organiseren. Wij zijn iedereen die dit jeugdtoernooi mogelijk heeft gemaakt, enorm dankbaar. Dit smaakt uiteraard naar meer”, vertelt hoofd jeugdopleiding Joost van Beek.