• Zondag 26 mei 2019: Talrijke feestelijkheden met emotionele lading

  29 mei 2019
  |
  • 0
 • Emoties in overvloed. Zondag 26 mei 2019, een bijzondere dag waarover nog lang nagepraat zal worden. De week begon met ontzettend verdrietig nieuws. Plotseling was onze Leentje Huijskens er niet meer, de ere-supporter van Bavel 1 kwam dinsdag 21 mei te overlijden op 81-jairge leeftijd. Deze emotionele gebeurtenis werd vooraf de wedstrijd der wedstrijden herdacht. Leentje kreeg van het talrijk opgekomen publiek een welverdiende en prachtige minuut stilte, indrukweekend was het. Bavel 1 - UVV’40 1 kon eigenlijk al niet meer stuk, de toon was immers op hele bijzondere wijze gezet.

  Even voor half 3 had ons tweede elftal zich namelijk al verzekerd van de tweede plaats, wat ze de mogelijkheid gaat bieden om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Een voorteken, want gelukkig vonden er nog heel veel meer feestelijke gebeurtenissen plaats. En dat hoort ook zo te zijn op een dag dat het vlaggenschip de competitie afsluit, en dat tegen de rivaal uit het Bosuilendorp. Het eerste won met 2-0, maar een veel hogere score had niet misstaan. UVV’40 had bijzonder weinig in te brengen en mocht zijn uitblinkende doelman bedanken dat er maar twee Bavelse goals te tellen vielen.

  Ook Nicolo Diepstraten was getuige van de winstpartij. Nicolo gaat tegenwoordig door het leven als 1000e lid van onze club, want inmiddels telt v.v. Bavel al meer dan duizend leden. Een prachtig aantal waar we allemaal heel trots op kunnen zijn, de zoon van ex-doelman van het eerste, Jan Diepstraten, was de gelukkige en kreeg een heel bijzonder shirtje met zijn naam en rugnummer 1000 overhandigd van onze voorzitter Christel Geerts.

  Alsof er nog niet genoeg te vieren viel, deden de vrienden van v.v. Bavel er nog een schepje bovenop. Deze bijzondere afdeling binnen de club steunt de club en geeft richting aan het realiseren van bijzondere projecten op sportpark De Roosberg. Het scorebord was onder andere al een eerder gerealiseerd project. Nu wordt er stevig over nagedacht om een overkapping rondom de kantine te bouwen. Hoe deze plannen exact in het vat worden gegoten, is nog even afwachten. Maar het staat vast dat er steeds meer mensen zijn die vriend van v.v. Bavel worden.

  Feest is het ook in huize Carton, Toine ging er namelijk vandoor met de winst van de ‘Bavel 1-toto’. De strijd om de bovenste plaats was tot de laatste minuut razend spannend, uiteindelijk werd Toine een mooi geldbedrag overhandigd en natuurlijk de eeuwige roem. De club nam bovendien afscheid van enkele spelers die van Bavel - UVV’40 hun laatste wedstrijd in het eerste elftal van Bavel maakten. Maarten Brands vertrekt naar de Verenigde Staten om te gaan studeren. Daan van Boxel gaat, na jarenlang een vaste waarde te zijn geweest, zijn heil zoeken in het derde zondagelftal (dat pas nog het kampioenschap binnenhaalde). Ook Rob Adriaansen sloot zijn carrière in de selectie af. De telg van de welbekende voetbalfamilie uit Bavel gaat spelen in een lager vriendenteam.

  U kunt vast al raden dat het één groot feest was, want ook Tecla en haar man John werden in het zonnetje gezet. Tecla is al meer dan 25 jaar bij de club actief en bovendien zijn Tecla en John al 35 jaar getrouwd. En ja, uiteraard mag dat ook gevierd en benoemd worden. De klanken van de rock ’n roll-band McMess maakten zich ondertussen meester in de kantine van onze prachtige club. Er werd geschuifeld, geswingd en zelfs gejived. Zelfs van mensen waarvan je dat niet zou verwachten. Elvis Presley zou eens geweten moeten hebben hoe v.v. Bavel op zijn muziek losging. ..

  V.V. Bavel en haar leden toonden weer eens hun ware aard. Zondag 26 mei 2019 was weer een dag die past bij de identiteit van de club. De betrokkenheid is enorm, iedereen staat altijd voor elkaar klaar. De dag kan worden samengevat in één woord: geslaagd!

   

  door Jeroen Theunis