• Wout Horsten stopt na 10 jaar Bavel 1

11 jul 2020
  • Bavel 1 stond in maart op de eerste plaats in de derde klasse B. In de topper tegen Gilze werd een aanval op de koppositie afgeslagen. Het seizoen 2019-2020 zal in de Bavelse geschiedenisboeken komen. Eind mei kwam er een telefoontje van de KNVB. Het verzoek om promotie werd ingewilligd en daarom komt Bavel volgend seizoen uit in de tweede klasse.

In het seizoen 2019/2020 speelden verschillende spelers hun laatste wedstrijd in de hoofdmacht, Wout Horsten is een van hen.

Wout liep als zesjarig mannetje al op sportpark de Roosberg rond, na ruim twintig jaar hangt hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen. “Natuurlijk ga ik alle gezelligheid binnen de club en met mijn teamgenoten missen”, vertelt Wout. Helemaal stoppen is nog een stap te ver, maar het gras zal hij voorlopig niet betreden. “In de zaal ga ik nog wel voetballen, maar op het veld stop ik voorlopig.”

Als 16-jarige maakte Wout zijn debuut in het eerste om vervolgens tien jaar lang het hart van de ploeg te vormen. Met veel plezier kijkt de middenvelder terug op het seizoen 2013/2014: “Het jaar dat wij kampioen werden in de vierde klasse vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats. Zelfs de directe concurrent werd in de 96e minuut verslagen.” Ook het lijfsbehoud in de derde klasse twee jaar later in een bloedstollende nacompetitiewedstrijd tegen RBC vergeet Wout niet zomaar. “En mijn persoonlijke trots is debuteren op jonge leeftijd en vervolgens 10 jaar deel mogen uitmaken van de selectie.”

Wout heeft dan ook een belangrijk advies voor alle jeugdspelertjes: “Ik had zelf al op redelijk jonge leeftijd de ambitie om het eerste van Bavel te halen. Dat lukte door ervoor te blijven gaan. Als je echt de wil hebt om iets te bereiken, ga er dan voor!”

Nu komt er een einde aan alle mooie jaren in Bavel 1. “Het levert me veel vrije tijd op en ik ben erachter gekomen wat die vrije tijd met me doet”, motiveert Wout zijn keuze. “Ik heb wel even getwijfeld om nog een jaartje tweede klasse mee te pakken, maar dat weegt toch niet op tegen de redenen om te stoppen.”

Wout wenst zijn oud-teamgenoten een mooi seizoen toe: “Heel veel succes in de tweede klasse.” Ook de toekomst van de vereniging vergeet hij niet: “En ook veel succes voor alle jeugdspelers die de selectie bij deze mooie club willen halen!”

Bedankt voor alle mooie momenten in het groen-wit, Wout! We hopen je nog eens langs de lijn te zien.