• WOORDJE VAN DE VOORZITTER

Beste voetbalvrienden en -vriendinnen,

De vakantie is voor de meesten van jullie begonnen. Na een druk seizoen met veel wedstrijden en activiteiten is het nu tijd om even bij te tanken. Ik wil graag even terugblikken en vooruitkijken naar het nieuwe seizoen.

De teamindelingen zijn afgerond, de laatste hand wordt gelegd aan de diverse oefenprogramma’s en alle andere voorbereidingen voor het komende seizoen zijn reeds gaande. De verbouwingsactiviteiten zijn achter de rug. Met veertien kleedlokalen, twee kunstgrasvelden, twee natuurgrasvelden, een oefenhoek, een nieuwe horeca-opslagruimte en een prachtig nieuw terras, is v.v. Bavel helemaal klaar voor de toekomst. Uiteraard zullen er altijd nog wel wat wensen zijn, maar voorlopig kunnen we vol goede moed vooruitkijken.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen kunnen we vaststellen dat het wederom een succesvol voetbaljaar was. Alle jeugd-selectieteams hebben prima prestaties geleverd, JO17-1 is zelfs gepromoveerd naar de hoofdklasse. De overige selectie-jeugdteams hebben zich in de kijker gespeeld of prima gehandhaafd en blijven in dezelfde klasse uitkomen.

In mei hebben we ook ons G-team in de bloemetjes gezet. v.v. Bavel G1 is kampioen geworden en hebben een prachtig seizoen met een waar kampioensfeest en een leuk G-toernooi afgesloten.

Door de vele blessures had Dames 1 hun handjes meer dan vol om zich te handhaven in de hoofdklasse. Wij zijn bijzonder trots op deze prestatie. Daarbij promoveerde dames 2 naar de eerste klasse via de nacompetitie. Een unieke situatie doet zich voor. Dames 1 blijven in de landelijke hoofdklasse en dames 2 gaat uitkomen in de landelijke eerste klasse. Er zijn weinig verenigingen die ons dat na doen. Complimenten aan de organisatie van onze dames/meisjesafdeling en aan beide teams zijn dan ook op hun plaats. Chapeau!

Ook Bavel heren 1 & 2 hebben goed gepresteerd. Bavel 1 heeft een prima seizoen achter de rug. Lang speelde ons eerste team mee voor de prijzen en zelfs voor het kampioenschap. De laatste wedstrijden van het seizoen speelden een aantal jongens van JO19-1 vrijwel altijd in de basis bij het eerste. Met deze jonkies werd er zelfs uit bij Gilze gewonnen. Het is prachtig om te zien dat onze jeugd klaar staat voor de toekomst.

Wat zijn de doelstellingen voor het nieuwe seizoen?

Hoofdklasse of eerste klasse spelen met de jeugd-selectieteams, dat blijft voor onze club belangrijk. JO19-1 en JO17-1 zullen meer aandacht gaan krijgen. De komende jaren zal onze herenselectie fors verjongd moeten worden, en daarbij staat doorstroming vanuit de jeugd centraal. De voetbaltechnische commissie gaat hiermee aan de slag.

Dames 1 en dames 2 gaan voor handhaving. Het ingezette beleid wordt voorgezet. Heren 1 en heren 2 gaan proberen voor de prijzen mee te doen.

Evenementen

Het afgelopen seizoen is een moeizaam seizoen geweest als het gaat om de toernooien. Vanwege de late start van het seizoen was de competitie ook erg laat afgelopen. Er moesten voor de toernooien velden worden uitgezet, terwijl er nog volop (na)competitiewedstrijden gespeeld moesten worden. Tijdens het familietoernooi werd er gewoon competitie gespeeld. Dit alles leidde tot de nodige discussies en conflicten. Er moesten immers keuzes gemaakt worden waarvan tevoren geen rekening mee was gehouden. We hebben in ieder geval geleerd dat er veel eerder overleg tussen alle commissies plaats moet vinden, en dat gaan we zeker doen.

Door de late start van de competitie konden er ook geen toernooien georganiseerd worden?? Jammer allemaal, want evenementen zijn belangrijk voor v.v. Bavel.

Ook wil ik nog graag even de sponsor/vrijwilligersavond aantippen. Ieder jaar wordt er een avond georganiseerd voor de vrijwilligers en de sponsors. Wat mij opviel is de lage opkomst van onze vrijwilligers dit jaar. Misschien hebben we geen goede datum gekozen, maar ik vind het persoonlijk jammer dat we veel vrijwilligers missen om samen het glas te heffen als dank op onze samenwerking. Daarom wil ik iedereen die niet op de sponsor/vrijwilligersavond is geweest alsnog bedanken voor jullie geweldige inzet van het afgelopen seizoen.

Nieuwe voorzitter

Tot slot wil ik nog een belangrijke mededeling doen.

Na zes jaar voorzitter te zijn geweest van deze mooie club, ga ik het stokje overdragen aan Christel Geerts. Ik zal op 12 november aftreden en Christel wordt dan voorgedragen aan de ALV als nieuwe voorzitter. Ik ga verder als vrijwilliger binnen de sponsorcommissie. Het is tijd voor vernieuwing en ik heb alle vertrouwen in Christel en wens haar veel succes toe.

Beste mensen, alvast hartelijk bedankt voor jullie hulp als vrijwilliger. v.v. Bavel heeft al haar vrijwilligers hard nodig want "samen maken we de club".

Tot snel op sportpark De Roosberg.

Eric Joossen
    Voorzitter v.v. Bavel