• WOORDJE VAN DE VOORZITTER

Beste leden, ouders en vrijwilligers,

Op het moment dat ik dit typ, is afgelopen maandag de zomervakantie van de scholen begonnen. Normaal een periode waarin mensen er massaal op uit trekken, maar hoe anders zal het dit jaar zijn.

We hebben een bizarre periode achter de rug die begonnen is met een lockdown half maart. Op dit moment zien we allerlei versoepelingen, het leven komt als het ware weer op gang. Als bestuur hebben we een intensieve periode achter de rug omdat iedere keer regels veranderen. Natuurlijk zijn we blij dat er weer gevoetbald mag worden, maar bij iedere versoepeling moeten we goed nadenken hoe we hier als club mee omgaan.

Er is dit jaar geen lijst van kampioenen te melden om de simpele reden dat er bijna niet gevoetbald is. Heren 1 is desondanks gepromoveerd naar de 2e klasse. Maar wat hadden we dit graag voetballend gerealiseerd met als kers op de taart een ronde op de platte kar door het dorp.

Kijkend naar komend seizoen zijn er nog veel vraagstukken, want de 1,5 meter regel blijft van kracht. Hoe ga je daarmee om langs de velden, op het terras, in de dug-out en in de kleedkamers? En welke regels zijn er alweer versoepeld als het seizoen begint. Het vraagt van ons allemaal flexibiliteit, aandacht en inzet. Want we moeten niet vergeten waar het in de kern om gaat. Het virus is nog niet weg en alleen door ons bewust te blijven van de risico’s en onszelf en elkaar in acht te nemen houden we het onder controle.

Laten we dankbaar zijn dat onze mooie club maar ook ons dorp bespaard is gebleven van een uitbraak. In de afgelopen periode is gebleken hoe fijn het is dat wij altijd op onze vrijwilligers kunnen rekenen. Achter de schermen is er continu onderhoud gepleegd op het park aan maar ook krijgt de commissiekamer een complete opknapbeurt. De tafels en krukken in de kantine zijn ook opgeknapt.

Ik wil afsluiten door iedereen een fijne vakantie te wensen, ongeacht of deze doorgebracht wordt in hintergarten of wellicht toch op een andere locatie. Graag zie ik jullie in het nieuwe seizoen.

Samen maken we de club!

Een warme en sportieve groet van jullie voorzitter,

Christel Geerts - juli 2020