• LID WORDEN?

 • VV Bavel JO15-3 kent vliegende start!

  22 sep 2018
  |
  • 0
 • Verslag v.v. Bavel JO15-3 - VV TSC JO15-3 22 september 2018- 4e KLASSE 

  Even voorstellen, mijn naam is Joost van Beek 47 jaar, al vanaf mijn 9e actief voetballer (eerst op het veld tot aan 2e klasse niveau, nu nog recreatief in de zaal) en sinds 1,5 jaar actief als jeugdtrainer bij VV Bavel.

  Begonnen begin 2017 op woensdag middag als trainer van de JO7 en vorig seizoen ook trainer/coach van de JO14-1. Dit seizoen ondersteun ik de JO14/15 met het trainen, ontwikkelen en coachen van alle teams. Ik zal alle teams minimaal 4 keer trainen en ook op zaterdag 4x bekijken en/of coachen.
  Het plan is om samen met hoofdtrainer JO14/15 Erwin Wijgaarts iedereen perspectief en aandacht te gaan bieden door het hele jaar heen en vandaar uit ook de ontwikkeling van spelers te volgen. Na de 1e door mij geleide training voor de JO15-3 van afgelopen woensdag ben ik vandaag vanuit deze rol dus aanwezig bij de wedstrijd tegen TSC.

  Vandaag start de 15-3 met Leroy in de goal, Sjors, Lars, Thom van de Heuvel en Finn Thomas achterin en Sjoerd, Finn Jacobs en Floris op het middenveld. Voorin Stijn, Tom Bogaerts en Guus. Op de sterke bank "zitten" Rick, Bart en Binck.

  Ik sta koud langs de lijn of Bavel staat door onoplettendheid al met 2-0 achter. Bavel herpakt zich daarna gelukkig en in de 10e minuut komt Floris goed door en Tom Bogaerts scoort de 1-2. In de 11e minuut een vrije trap op de rand van de 16, Sjoerd legt in een ingestudeerde variant klaar voor Tom, Tom schiet net naast. Bavel blijft komen en uit een corner kopt Bogaerts over. Kort daarna een mooie combinatie van Sjoerd naar Floris die Tom Bogaerts bereikt, zijn schot gaat net naast.

  Inmiddels staat de fysiek sterke verdediging centraal als een huis met Lars en Thom en Leroy als keeper die een aantal keer tijdig optreedt bij diepe ballen achter de verdediging van Bavel. Rick Bart en Binck komen er halverwege de 1e helft in voor Finn Thomas, Guus en Floris. Na een minuut of 20 in de 1e helft heeft Guus 2 goede acties, zijn stiftje en schot gaan net naast.

  Na de rust komt Bavel sterk uit de startblokken en schiet Bart de 2-2 binnen. Even later komt Bart goed door op rechts en is niet zelfzuchtig en gunt de bal aan Rick die 3-2 binnentikt. In de 10 minuut legt Bart de bal weer panklaar voor Rick maar die kan net niet vol uithalen en zijn schot wordt gekeerd door de keeper van TSC.

  Halverwege de 2e helft kapt Rick mooi zijn tegenstander uit; zijn schot wordt gekeerd door de keeper. In de 20e minuut een diepe bal en Bart haalt de verdediger van TSC in, zijn goede voorzet wordt eerst ingeschoten door Tom en daarna door Guus maar beide keren wordt er gered door de keeper. Even later een goede voorzet uit een corner van Bart en Tom Bogaerts kopt netjes de 4-2 in de rechterhoek.
  Bavel lijkt in veilige haven maar het wordt toch nog even spannend als TSC de 4-3 maakt. Daarna wordt Bart weggestuurd door Tom en alleen voor de keeper schiet hij koelbloedig binnen, 5-3.

  Een mooie overwinning voor een leuk en positief team met een goede mix van verdedigende en aanvallende kwaliteiten. Het doorwisselen met 3 wissels maakt het team zeker niet zwakker. Als de jongens zo doorgaan en bereid zijn voor elkaar te blijven werken kunnen de individuele kwaliteiten van aanvallend ingestelde spelers als Rick, Tom, Bart, Guus en Finn Thomas er nog meer uit komen en kan er een mooie serie weggezet worden. Het is en blijft altijd een teamprestatie waarbij iedereen vandaag belangrijk was.

  Proficiat en succes mannen!

  Joost van Beek