WEBSHOP

• Vrouwenselectie seizoen ‘19/’20: Wie blijven en wie gaan er weg?

1 jul 2019
  • Terugkijkend op het afgelopen seizoen kan worden geconcludeerd dat de bekerwedstrijd van het eerste vrouwenelftal tegen eredivisionist AFC Ajax de boeken in ging als hoogtepunt van de clubhistorie. Het resultaat was niet rooskleurig (0-13), maar de herinneringen rondom dit fantastische evenement zullen altijd blijven leven. Verder draaide het team van trainer Mark van Gils een wisselvallig seizoen, wat resulteerde in een te lage eindklassering in de landelijke hoofdklasse

Het tweede elftal, onder leiding van Rens Bogers, vocht tot de laatste seconde voor lijfsbehoud in de landelijke eerste klasse. Helaas degradeerde het team omdat het de finalewedstrijd met ruime cijfers van Hontenisse verloor (2-5). Weliswaar roemt de coach de teamgeest en de groei als individu en als groep.

Het komende seizoen heeft de technische staf rondom de vrouwenselectie een aantal doelstellingen geformuleerd. VR1 wil binnen drie jaar spelen in de landelijke topklasse terwijl VR2 sterk wil terugkomen na de degradatie uit de eerste klasse van afgelopen seizoen. Verder zal de focus met name gericht worden op het ontwikkelen, doorgroeien en doorstromen.

Binnen de technische staf vinden er geen mutaties plaats, daar blijft alles bij het oude. Binnen de selectie vinden er wel een aantal wijzigingen plaats:

Veerle Albers, Marit Bosman Jansen, Kaat van Hooijdonk, Klaaske Hutzezon, Noortje Luijten, Manon de Rooij, Layla Tjipjes, Lotte Weikamp en Femke Zoon hangen allen de voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Verder maakt Guusje Raaijmakers een stap omhoog naar topklasser SSS uit Klaaswaal, gaat Sophie Fijneman voetballen bij het team van de Louisana Tech University in de Verenigde Staten en maken Ilse van der Heijden en Charissa Burgwal de overstap naar SC Kruisland.

Verder zullen de volgende speelsters volgend seizoen worden toegevoegd aan de selectie:

Laurien Bakker (was gestopt, FC Tilburg), Daisy van den Berghe (was gestopt OVV’67), Manon Christ (Beek Vooruit), Mirte Huizinga (TSC), Britt Korpelshoek (Terheijden), Danique Martens (Riel), Tess en Tirza Roelen (Molenschot), Britt Thomas (VOAB), Mandy de Wilde (JEKA) en Emma de Wijk (GJS).

Op zondag 28 juli begint het nieuwe seizoen voor de vrouwenselectie, dan staat de eerste training op het programma.