• Vrouwen- en meidenvoetbal bij v.v. Bavel: ‘’Er is voor iedereen plaats!’’

26 aug 2019
  • Al tientallen jaren staat het vrouwen- en meidenvoetbal bij onze club hoog in het vaandel. Dat is ook niet meer dan normaal, want de populariteit van deze sport blijft maar stijgen. Of je nu voor je plezier wilt voetballen, of omdat je grote ambities hebt, er is voor iedereen plaats. En dat gegeven maakt het juist tot een mooi succes.

Hans van Nijnatten, voorzitter van de commissie vrouwen- en meidenvoetbal, werkt samen met zijn mede-commissieleden vol passie aan het alsmaar willen verbeteren van deze ‘afdeling’. De afgelopen zomer zijn er nieuwe speelsters naar v.v. Bavel gekomen, er moet dus weer gewerkt worden om de conditie en wedstrijdbeleving op peil te krijgen maar ook om er een hecht geheel van te smeden. Dit gaan we doen door diverse activiteiten, waaronder het jaarlijkse terugkomende trainingskamp, te organiseren. Dat soort dingen gaan daar alleen maar aan bijdragen.’’

Het beste voorbeeld noemt Van Nijnatten het vierde vrouwenelftal van de club. Het team had vorig jaar alle moeite van de wereld om genoeg speelsters bij elkaar te rapen. Het doemscenario om het team op te heven hing in de lucht, maar kon alsnog afgewend worden. ‘’We zijn heel blij dat er een hoop speelsters van de MO17 naar de senioren wilden gaan, dat zorgt ervoor dat het vierde team kan blijven bestaan. In de groepsapp werden de meiden allemaal warm verwelkomd, dat maakte mij echt heel trots’’, vervolgt hij.

Op termijn zou de club graag zien dat het eerste vrouwenelftal kan doorgroeien naar de topklasse. ‘’Dat is inderdaad de ambitie, maar de focus ligt nu op het inpassen van de nieuwe speelsters. Datzelfde geldt voor het tweede vrouwenelftal. Na de degradatie van vorig jaar gaan we alles op alles zetten om revanche te nemen, maar ook daar zullen eerst de puzzelstukjes in elkaar moeten vallen. Ik heb daar echter alle vertrouwen in, de resultaten komen  vervolgens vanzelf’’, legt Van Nijnatten uit.

De club heeft volgend seizoen helaas maar een meidenteam, de MO13-1. ‘’Dat team bestaat uit vijftien speelsters, die allemaal heel graag willen en heel enthousiast zijn. Daarnaast hebben we ook meiden bij de jongens voetballen.  Bij de jongste jeugd lopen ook veel meiden rond, dus de komende tijd verwacht ik dat we weer nieuwe meidenteams kunnen opzetten. ’’ Een voorbeeld van een nieuw initiatief is het organiseren van inlooptrainingen. ‘’In de loop van het nieuwe seizoen gaan we een achttal inlooptrainingen geven aan meiden die graag kennis willen maken met de club. Dit zijn trainingen van hoog niveau, gegeven door onze eigen selectietrainers. Zo hopen we het volgende seizoen een nieuw meidenselectieteam te kunnen vormen.

Ook het 30+ vrouwenteam gaat volgend seizoen weer spelen. ‘’Dit kenmerkt het hele verhaal. Deze vrouwen zijn nog altijd dol op het spelletje en maken na afloop er met de tegenstanders een hele gezellige avond van.’’, vult de enthousiasteling aan.

Het komt erop neer dat er voor iedereen plaats is, op recreatief en prestatief niveau. ‘’Dat is onze leidraad, daar staan we voor. De commissie vrouwen- en meidenvoetbal werkt heel hard om allerlei mooie dingen te realiseren, ook in het kader van het ontwikkelingsplan van de KNVB. We kunnen echter altijd versterking gebruiken (zie onderstaande vacature), maar we zijn startklaar voor het komende seizoen en hebben er veel zin in’’, sluit Van Nijnatten af.

Vacature(s) commissie vrouwen- en meidenvoetbal

V.V Bavel is een vereniging waar jongens en meisjes kunnen voetballen op recreatief en ook op prestatief niveau. Dat vinden wij binnen onze vereniging niet meer dan normaal en daar zijn wij trots op!  Er zijn verschillende commissies die hun ‘schouders’ onder de club zetten en zo ook de commissie vrouwen- en meidenvoetbal. Binnen deze commissie zijn leden actief bezig met vrouwen- en meidenvoetbal.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste personen die een bijdrage willen leveren binnen deze commissie.

Lijkt dit jou leuk en heb jij interesse? Of heb je vragen over de invulling van deze rol? Stuur dan een berichtje naar meidenenvrouwenvoetbal@vvbavel.nl.