• VROUWEN 3 ZET GROTE STAP NAAR HANDHAVING

11 mrt 2019
  • Voor Bavel VR3 stond er op deze onstuimige zondagochtend een belangrijk duel op de planning. Hekkensluiter Unitas'30 was namelijk de tegenstander op Sportpark de Roosberg. Bij een overwinning zou Bavel maar liefst acht punten afstand nemen van de laatste plaats. Dat lukte ook, waardoor de Bavelse ploeg een grote stap zette richting handhaving in de 3e klasse.

Al vroeg in de wedstrijd nam Bavel de leiding. Na een goede diepe pass van Lonneke Roelandt kapte Mandy Beenackers zich vrij. Haar schot was de Unitas-keepster te machtig: 1-0. In het vervolg van de eerste helft wilde Bavel de wedstrijd controleren en de score uitbouwen. Dat eerste lukte, maar meer doelpunten bleven nog uit. Mede doordat paal en lat spelbrekers waren na een schot van Neele Hermans en een kopbal van Marloes Gerrissen. Unitas werd amper gevaarlijk.

Na de theepauze zagen de supporters eenzelfde wedstrijdbeeld. Bavel domineerde en speelde verzorgd voetbal. Na ruim een uur spelen verdubbelde de thuisploeg dan ook de score via een laag schot van Marloes Gerrissen. De 3-0 volgde snel, toen Mandy Beenackers haar tegenstander op de achterlijn passeerde en vervolgens knap binnenschoot. Het slotakkoord was voor de zusjes Vermeer. Op aangeven van Naomi Vermeer, die haar rentree maakte na een lange blessure, schoot Cynthia Vermeer de bal tegen de touwen: 4-0!

Met een terechte zege schuift Bavel weer een plaatsje omhoog op de ranglijst van de 3e klasse D. Met de negende plek in handen en een voorsprong van acht punten op Unitas'30, kan de ploeg het slot van de competitie met alle vertrouwen tegemoet gaan. Komende zondag wacht wel een lastige klus: dan gaat Bavel op bezoek bij titelkandidaat GSBW.