• VROUWEN 3 VERLIEST NIPT BIJ TITELKANDIDAAT VIOLA

13 mei 2019
  • Zondag speelde Bavel VR3 alweer de twintigste wedstrijd in de 3e klasse. Ditmaal mocht de ploeg op bezoek bij Viola in Alphen. Een lastige klus, aangezien Viola nog meestrijdt om het kampioenschap. Hoewel Bavel het de thuisploeg erg lastig maakte, werd er met 1-0 verloren.

Bavel kwam goed uit de startblokken. Na een klein kwartier stichtten de groenhemden het eerste echte gevaar voor het Alphense doel. Manon de Rooij werd op links weggestuurd en sneed het zestienmetergebied binnen. Ze kon op doel schieten, maar besloot ze een voorzet te geven op de meegelopen Naomi Vermeer. Zij kreeg haar voet echter net niet goed genoeg tegen de bal om de 0-1 op het scorebord te zetten.

In het vervolg van de eerste helft raakte Bavel de grip wat kwijt. Viola drong aan en opende na enkele kleine en grote kansen uiteindelijk ook de score. Na een afgeslagen corner legde een Viola-speelster de bal bekeken onder de lat, waardoor Joëlle de Rover ook geen redding kon brengen: 1-0. Viola bleef aandringen, maar werd voor rust alleen nog gevaarlijk via dode spelsituaties. Met hard werken en enig fortuin bleef de score voor Bavel beperkt tot 1-0.

In de tweede helft probeerde Bavel zich terug te knokken. Viola gaf echter maar weinig weg en speelde solide. En naarmate de wedstrijd vorderde, ebde de krachten weg bij de groen-witten. Omdat de score echter nog steeds 'maar' 1-0 was, bleef het tot het einde toe spannend. Ondanks de inspanningen moest Bavel uiteindelijk genoegen nemen met een minimale nederlaag.