• VROUWEN 3 VERLIEST IN HANK

27 mei 2019
  • Het is Bavel VR3 niet gelukt om het debuutseizoen in de derde klasse met een goed resultaat af te sluiten. Be Ready, dat op voorhand nog een kleine kans op de titel had, won met ruime cijfers. Toch is de uitslag wat geflatteerd.

De eerste twintig minuten nam Bavel het initiatief. De bezoekers probeerden via verzorgd veldspel tot kansen te komen. Tot aan het strafschopgebied lukte dat, maar Be Ready hield het verdedigend goed op orde. Echt grote kansen op een treffer bleven daardoor uit. En tegen de verhoudingen in opende Be Ready vervolgens zelf de score. Met enig fortuin werd de bal vanuit een rommelige situatie in het Bavel-doel gewerkt: 1-0. Direct daarna viel ook de 2-0 via een snelle aanval over de as van het veld. Na deze treffers herpakte Bavel zich weer en golfde het spel op en neer, zonder noemenswaardige kansen of mogelijkheden.

In de tweede helft wilde Bavel de bordjes keren, maar de veldverhoudingen veranderen niet. Wel gaven de groen-witten, door hun aanvallende intenties, wat meer ruimte weg. Be Ready profiteerde daar in de loop van de wedstrijd goed van. De score liep verder op naar 6-0, wat wel erg veel van het goede was gezien de wedstrijd. Ook Bavel kreeg kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Tien minuten voor tijd nam Bavel afscheid van twee speelsters: Kaat van Hooijdonk en Manon de Rooij werden onder applaus gewisseld. In de 90e minuut was Neele Hermans nog dicht bij de eretreffer, maar haar schot spatte uiteen op de lat.

Zo sluit Bavel VR3 een toch mooi en leerzaam seizoen af. Het was een jaar waarin de ploeg moest wennen aan elkaar en aan het hogere competitieniveau. Maar vooral een jaar waarin plezier en groei hand in hand gingen. Tot volgend seizoen!