• LID WORDEN?

 • VROUWEN 3 EN TSVV MERLIJN SPELEN OPNIEUW GELIJK

  19 mei 2019
  |
  • 0
 • Voor de tweede keer dit seizoen deelden Bavel VR3 en TSVV Merlijn VR1 de punten. En net als in Tilburg scoorden allebei de ploegen eenmaal. Hierdoor blijven Bavel en TSVV Merlijn ook in punten op de ranglijst op gelijke hoogte staan.

  Bavel kreeg het initiatief van de Tilburgse studentes in de schoot geworpen. De bezoekers hielden het veld compact en gaven weinig druk op de opbouw van Bavel. De groenhemden hadden in de eerste helft moeite om de ruimtes te vinden. In balbezit werden de combinaties niet echt gevonden. De finesse in de passing en het initiatief in de loopacties ontbrak bij vlagen. Bavel werd wel enkele keren dreigend, vooral via Mandy Beenackers. Haar eerste inzet vanaf links miste echter het doel.

  Na ruim een half uur opende Bavel dan toch terecht de score. Na een goede corner van Neele Hermans kopte Marloes Gerrissen de bal vanaf de eerste paal prachtig diagonaal binnen: 1-0. Afgesproken werk en dus een mooi onderonsje bij het vieren van deze goal! De treffer veranderde het spelbeeld niet. Echt grote kansen bleven uit, totdat Mandy Beenackers diep werd weggestuurd. Ze sneed 'de zestien' binnen en werd daar door een Merlijn-verdedigster gevloerd. Een penalty bleef echter uit, waardoor Bavel de score niet kon uitbreiden. Bavel zocht dus de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong.

  Na de rust kende Bavel een onrustige openingsfase, waarin TSVV Merlijn ook op gelijke hoogte kwam. Na de 1-1 kon het alle kanten op, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. Alleen bij enkele dode spelmomenten was er wat gevaar voor de doelen. In de slotfase zakte het tempo en voetbalden de teams zich naar een logische puntendeling.

  Volgende week sluit Bavel de competitie af bij Be Ready. Die ploeg kan in theorie de titel nog pakken, maar is daarbij wel sterk afhankelijk van resultaten op andere velden.

  Jos Hermans maakte weer mooie wedstrijdfoto's: https://bit.ly/2HGAFqP