• LID WORDEN?

 • VROUWEN 3 DOET ZICHZELF TEKORT

  4 nov 2018
  |
  • 0
 • In het thuisduel tegen Viola, een ploeg die vorig seizoen nog in de 2e klasse uitkwam, vloog Bavel VR3 uit de startblokken. In de eerste minuten werd de thuisploeg via Mandy Beenackers al enkele malen zeer gevaarlijk. Een vroege voorsprong leverde het helaas niet op. Sterker nog, het waren de bezoekers uit Alphen die de voorsprong pakten na een ongelukkig moment in de Bavelse achterhoede.

  De vroege goal stopte de Bavelse aanvalsdrang wat, maar toch probeerde de thuisploeg voetballend het initiatief te pakken. Via een goede over de linkerflank kwam Esmée Bruininks gevaarlijk door, maar haar schot miste helaas precisie. Verder bleven de rangen bij beide teams gesloten.

  In de tweede helft ging Bavel op zoek naar de gelijkmaker. De groenhemden domineerden in balbezit, maar wisten de verdediging van Viola niet echt uit elkaar te spelen. En ook een aantal vrije trappen op mooie posities werd door Bavel onbenut gelaten. Tegen het einde van het duel ontsnapte een aanvalster van Viola en vergrootte ze, tegen de veldverhouding in, de score naar 0-2. Bavel reageerde direct, door binnen de minuut 1-2 te maken. Manon de Rooij schoot de bal hard binnen. Helaas restte er onvoldoende tijd om alsnog een resultaat aan de wedstrijd over te houden.

  Door de ongelukkige nederlaag en de overwinning van Unitas'30 op Welberg, bezet Bavel nu de 12e en laatste plaats op de ranglijst. Volgende week is er een kans om dat recht te zetten: dan is Unitas'30 de tegenstander.