• LID WORDEN?

 • VROUWEN 2 WORDT VEROORDEELD TOT NACOMPETITIE

  27 mei 2019
  |
  • 0
 • Op de slotdag van de 1e klasse D moest er nog één beslissing vallen: welke ploeg zou zich definitief veilig spelen? En welke twee teams moeten lijfsbehoud via de nacompetitie veiligstellen? Bavel VR2 geloofde absoluut in een stunt, maar moest zich uiteindelijk neerleggen bij een nederlaag tegen HVCH.

  De bezoekers begonnen scherp en gretig aan het duel. In de eerste tien minuten werd de thuisploeg terug op eigen helft gedrukt. Bavel nam direct het initiatief en voetbalde zich naar voren. De ploeg leek ook op voorsprong te komen, toen Manousch Michielsen een vrije trap slim langs de muur passte. Anneletta Tielrooy nam de bal aan en schoof deze in het doel. Helaas werd de treffer, zeer twijfelachtig, afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna kreeg Bavel opnieuw een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar de inzet van Manousch Michielsen zwaaide af.

  En hoewel HVCH zich nog niet echt had laten zien, viel plotseling wel de 1-0. Een diepe bal werd door Bavel niet helemaal goed ingeschat. De spits ontsnapte en plaatste de bal in de onderhoek. Een tegenvaller, die Bavel ook even uit het goede spel leek te halen. De fase na de 1-0 golfde op en neer, zonder echt grote kansen. Opnieuw toonde HVCH zich echter doortastend voor het doel. Een bal werd links in de hoek gelegd, waarna de spits iets teveel ruimte kreeg. Haar schot zoefde schitterend in de bovenhoek: 2-0. Ondanks enkele kansjes op de aansluitingstreffer, zocht Bavel met deze stand de kleedkamer op.

  Na rust toonden de groen-witten karakter. Met een verdediger minder en een aanvaller extra, zocht de ploeg brutaal en met lef vol de aanval. De thuisploeg moest vanaf de eerste minuut alle zeilen bijzetten om Bavel van zich af te houden. In een hoog tempo, met veel beleving en met goed veldspel creëerde Bavel kans na kans. Na acht minuten stond de kansenteller al op vier, maar nog steeds gaf het scorebord 2-0 aan. Even later viel dan toch de 2-1, waarbij Manousch Michielsen doortastend was. Kansen op meer kwamen er ook, maar een kopballen van Anneletta Tielrooy en Manousch Michielsen en schoten van Nienke Marijnissen en Lisa Jansen misten het doel net.

  In de slotfase profiteerde HVCH van de ruimte, door naar 3-1 te counteren. Maar nog altijd gaf Bavel zich niet gewonnen. De ploeg bleef aandringen. Uiteindelijk mocht het niet baten. In de slotminuten werd het zelfs nog 4-1. Gezien de uitstekende tweede helft een onterechte uitslag. Ondanks het teleurstellende resultaat, zal de Bavelse ploeg met opgeheven hoofd richting de nacompetitie gaan. Met deze beleving en teamgeest gaat het voor iedere ploeg lastig zijn om de groenhemden te verslaan.