• VROUWEN 2 WINT TERECHT EN IS DICHT BIJ HANDHAVING

11 jun 2019
  • Zondagmiddag heeft Bavel VR2 de tweede horde in de nacompetitie succesvol genomen. Op sportpark De Roosberg was tweedeklasser Beerse Boys de tegenstander. Na een spannend duel bleken de groenhemden uiteindelijk de sterkste ploeg. Dat werd ook uitgedrukt in de score: Bavel won met 2-0.

Net zoals in het eerste nacompetitieduel, tegen Trekvogels VR2, was de opening van het duel wat rommelig. Beide teams zochten naar het juiste ritme. Echt gevaarlijk voor de doelen werd het in deze beginfase niet. Na zo'n tien minuten spelen kreeg Bavel grip op de wedstrijd. De ploeg kwam langer in balbezit en liet Beerse Boys de nodige meters afleggen. Dit overwicht leidde ook tot kansen, maar het Bavelse vizier stond nog niet op scherp. En in enkele kansrijke situaties werd gezocht naar een pass, waar een schot op doel misschien wel een betere optie was.

Toch brak Bavel de ban. Na een rush van Iris van Boxel zette ze de bal voor. In eerste instantie kreeg Bavel het hoofd niet goed tegen de bal, maar in de rebound was Manousch Michielsen erg oplettend. Van dichtbij tikte ze de belangrijke 1-0 binnen. In het vervolg van de eerste helft bleef Bavel duidelijk de sterkere ploeg. Kansen op een ruimere voorsprong kwamen er ook, maar de Beerse Boys-keepster liet zich niet meer verrassen. Aan de andere kant waren ook de bezoekers enkele keren dreigend, maar tot een echte redding werd Isa Zomer nog niet gedwongen.

In de tweede helft toonde Beerse Boys een wat aanvallender gezicht. De ploeg wilde Bavel eerder vastzetten en voetbalde verder vooruit. Het lukte de groen-witten niet echt om te profiteren van de ruimte die dit opleverde. Sterker nog: Bavel had moeite om lekker in het spel te komen. Het werd daardoor een meer open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Isa Zomer stopte een inzet in de onderhoek. Aan de andere kant was Emma van Nijnatten vlakbij de 2-0. Haar vrije trap spatte uiteen op de lat.

De grootste kans was echter voor de bezoekers uit Middelbeers, toen een bal net achter de Bavelse verdediging in het stafschopgebied viel. Vrij voor het doel schoof de spits de bal echter rakelings naast. Daar ontsnapte Bavel aan de gelijkmaker. En even later was het opnieuw oppassen geblazen, toen een voorzet bijna kon worden ingetikt. Na een scrimmage werd de bal weggewerkt. Ondanks deze kansen bleef ook Bavel zich aanvallend tonen. De ploeg speelde verzorgder voetbal, maar was net iets te slordig om het duel al tijdig te beslissen. In de absolute slotfase lukte dat alsnog. Na een snelle uitval verscheen Lisa Jansen voor het doel. Met een bekeken schot in de verre hoek besliste zij de wedstrijd: 2-0.

Hoewel Bavel vandaag niet haar beste spel toonde, plaatst de ploeg zich terecht voor de finale van de nacompetitie. En opnieuw was de breedte van de selectie daarin een bepalende factor. Komende zondag valt de beslissing. Dan strijdt Bavel met SSS'18 om een plaats in de 1e klasse. Tijdstip en speellocatie worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.