• VROUWEN 2 VERLIEST VAN STERK ORION

9 dec 2018
  • Bavel VR2 heeft de eerste seizoenshelft helaas afgesloten met een nederlaag op eigen veld. Het Nijmeegse Orion bleek vanmiddag net wat beter dan de thuisploeg. De uitslag viel wel wat te fors uit: 1-4.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Orion over een makkelijk combinerend elftal beschikte, met veel beweging zonder bal. Gelukkig had Bavel zich al ingesteld op een lastige middag. Zeker in de openingsfase lukte het de groenhemden dan ook om voetballend goed weerstand te bieden. Toch kwam Orion al binnen het kwartier op voorsprong. Na een aanval over de linkerkant werd de voorzet knap in de verre hoek geknikt: 0-1. Door deze goal leek Orion aan vertrouwen te winnen. Het spel van Bavel werd in de loop van de eerste helft juist wat slordiger, waardoor de bezoekers in grote delen de controle en het initiatief behielden. Vlak voor rust was het bijna 0-2, maar het gevaarlijke schot ging voorlangs.

In het begin van het tweede bedrijf meldde Bavel zich voor het Nijmeegse doel. Tot tweemaal toe was de gelijkmaker dichtbij, maar het geluk en de finesse ontbrak op de 1-1 ook daadwerkelijk op het bord te zetten. In deze fase wist Orion zich even geen raad met de pressie van Bavel. De goede opening werd echter teniet gedaan door de 0-2, die viel na een snelle uitval. De minuten die volgden, was Bavel even niet bij de les. Orion strafte dat meteen af en liep binnen enkele minuten uit naar 0-3 en zelfs 0-4. En hoewel de bezoekers voetballend het beste van het spel hadden, was dat wel erg veel van het goede.

De laatste twintig minuten werd de opgave voor Bavel nog groter, toen Veerle van Liempd door een blessure uitviel, vlak na de derde toegepaste wissel. Met tien speelsters toonde Bavel echter karakter en probeerde het druk vooruit te zetten. Die inzet werd ook beloond met een doelpunt van Nienke Marijnissen, die na goed doorjagen knap raak mikte: 1-4.

Een duidelijke en terechte nederlaag tegen een tegenstander die enkele stappen verder is. Voor Bavel was het echter wel een wedstrijd die perspectief bood. Na enkele weken van rommelig spel, was er vandaag weer lijn te ontdekken in het voetbal. Voor de groen-witten is het nu winterstop. De ploeg staat voor de uitdaging om in 2019 stappen voorwaarts te zetten en handhaving in de 1e klasse te realiseren!