• VROUWEN 2 VERLIEST VAN KOPLOPER NUENEN

11 mrt 2019
  • Op eigen veld heeft Bavel VR2 geen stunt weten uit te halen tegen titelkandidaat Nuenen VR1. In een wedstrijd waarin de wind een hoofdrol opeiste, kwam geen van beide ploegen tot goed voetbal. De bezoekers vertrokken met de drie punten door met 0-2 van het veld te stappen.

In de eerste helft begon Bavel met wind tegen, waardoor de bezoekers logischerwijs wat meer pressie konden spelen dan de groenhemden. Al vroeg in de wedstrijd kwam Nuenen ook op voorsprong. Een afstandsschot werd door de wind gevangen en liet keepster Isa Zomer kansloos. De bal sloeg onder de lat binnen en bracht de koploper wat gelukkig op voorsprong. Toch bleef de thuisploeg daarna heel behoorlijk overeind. Bavel ging de duels niet uit de weg en knokte zich echt in de wedstrijd. Vlak voor rust ontsnapte de ploeg wel, toen een fout achterin niet werd afgestraft. Voor een vrij doel mikte de Nuenen-aanvalster naast, waardoor de rust werd opgezocht met een 0-1 stand.

In de wetenschap dat Bavel de wind de tweede helft vol in de rug had, was er alle geloof in een resultaat. Alle goede bedoelingen ten spijt, lukte het de groen-witten niet om de wedstrijd te kantelen. Het spel werd almaar rommeliger en onzorgvuldiger. Aan beide kanten was er nauwelijks nog sprake van verzorgd spel. Bavel was te onrustig en het lukte de ploeg niet om het initiatief te pakken. Hierdoor werd Nuenen eigenlijk nooit echt in de problemen gebracht. Veel verder dan een schotje van Anneletta Tielrooy, na balverlies van Nuenen, kwam Bavel helaas niet. Na Bavels balverlies speelde Nuenen zich vervolgens naar een 0-2 voorsprong, waarmee de wedstrijd in het slot kwam te liggen. Ondanks het keiharde werken wel een terechte uitslag, omdat Bavel zeker na rust voetballend haar stempel niet kon zetten.

Een positief moment vandaag was de rentree van Birgit van Oosterbosch. Na blessureleed en een periode van revalideren en hard trainen, kwam zij voor het eerst weer binnen de lijnen.

Door de uitslagen op andere velden zakt Bavel naar plaats elf op de ranglijst. Daarmee zou de ploeg na het seizoen zijn veroordeeld tot nacompetitie. Het kan voor Bavel in deze 1e klasse D nog steeds alle kanten op. Met nog acht wedstrijden op de teller, zijn er nog 24 belangrijke punten te verdelen... Eén ding is zeker: deze ploeg zal voor elk punt strijden!