• VROUWEN 2 VERLIEST EN GAAT NAAR HERKANSING

18 jun 2019
  • Afgelopen zondag stond de finale van de nacompetitie op het programma. Op neutraal terrein, bij v.v. Acht, trad Bavel VR2 aan tegen SSS'18 VR1 uit Overloon. Het werd een echte finale, met veel publiek en sfeer en de nodige spanning. Echt goed werd het voetballend eigenlijk nooit. Na negentig minuten zag Bavel een 1-3 nederlaag op het scorebord staan, waardoor de ploeg de batterij nog één keer moet opladen voor de herkansing.

In het eerste kwartier toonde Bavel zich gretig en drukte het SSS'18 terug op eigen helft. De Overloonse verdediging moest in deze openingsfase alle zeilen bijzetten om Bavel van het doel af te houden. Dit leidde vooral tot een serie van corners, die steeds gevaarlijk werden, maar nog niet leidden tot een doelpunt. Het was juist SSS'18 dat op voorsprong kwam. Via een steekpass werd de snelle aanvalster op avontuur gestuurd. Isa Zomer maakte haar doel nog klein, maar kon een doelpunt helaas niet meer voorkomen: 0-1.

Na deze tegenslag was het voor Bavel even zoeken. De groenhemden moesten zich terug in de wedstrijd knokken en troffen daarbij een taaie tegenstander, die zich vastbeet in de duels en de ruimtes klein probeerde te houden. Naarmate de tijd verstreek, nam de Bavelse druk weer verder toe. Het was dan ook terecht dat Bavel op gelijke hoogte kwam. Een corner van Lisa Jansen werd door Birgit van Oosterbosch binnengeknikt: 1-1. Met deze gelijke stand zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft wilde Bavel het veldoverwicht verder uitbouwen. Hoewel de ploeg voor rust niet haar beste spel speelde, was Bavel namelijk wel het meest dominant. Ondanks alle goede bedoelingen, kwamen de groen-witten echter nooit echt lekker in het ritme. Het veldspel was wat slordig, waardoor SSS'18 zich relatief makkelijk staande kon houden. Met enkele goede tegenaanvallen werd de Overloonse ploeg ook een paar keer dreigend.

Ruim een kwartier voor tijd kwam Bavel voor de tweede keer op achterstand. Een vrije trap vanaf de punt van het strafschopgebied werd ingebracht en vervolgens het doel ingewerkt: 1-2... In de slotfase die volgde, moest Bavel logischerwijs meer risico's nemen om voor een ommekeer te zorgen. Ondanks enkele mogelijkheden, hield de solide keepster van SSS'18 haar doel schoon. Manousch Michielsen was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar ze zag haar kopbal over de deklat gaan. In de counter was SSS'18 even later dodelijk. Een uitbraak werd goed uitgespeeld en achter Isa Zomer geschoten: 1-3. Vlak voor tijd was er nog een kans voor Nienke Marijnissen om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Ze ontfutselde de bal van een verdedigster, maar haar schuiver raakte de paal.

Zodoende zag Bavel het zo vurig gewenste lijfsbehoud nog geen feit worden. Gelukkig krijgt de ploeg nog één kans. Aanstaande zondag volgt een herkansing voor het laatste ticket voor een plaats in de 1e klasse, omdat er een plek is vrijgekomen in de competitie. Bavel neemt het dan op tegen Hontenisse. Nog één week alles geven!