• VROUWEN 2 TOONT ONGEKENDE VEERKRACHT

19 mei 2019
  • De onderlinge ontmoeting tussen Bavel VR2 en Nijnsel VR1 ontpopte zich tot een zinderend duel, dat tot de laatste seconde spannend bleef. Na een wedstrijd waarin er van alles gebeurde, kwam Bavel helemaal terug vanuit haast geslagen positie. Door de zege is een ontsnapping aan de nacompetitie op de laatste speeldag nog altijd mogelijk.

Voordat de strijd losbarstte, nam Bavel afscheid van Femke Zoon. Jarenlang speelde zij in het Bavels groen. Zowel met het eerste elftal als daarna het tweede team maakte ze schitterende voetbalmomenten mee. En altijd was zij van onschatbare waarde!

In de eerste minuut zochten de bezoekers meteen de aanval, maar de eerste corner werd door Bavel goed verdedigd. Daarna trok de thuisploeg het initiatief grotendeels naar zich toe. Bavel voetbalde in de openingsfase heel behoorlijk en voerde de druk op het Nijnsel-doel langzaam maar zeker op. Dat leek in de 7e minuut ook tot de 1-0 te leiden. Na een inzet van Manousch Michielsen liet de keepster de bal los, die vervolgens bij Debby Schalk werd bezorgd. Zij bleef rustig en schoot Bavel op voorsprong. De scheidsrechter besloot de al gemaakte goal echter alsnog af te keuren in verband met een blessure van de Nijnsel-keepster. Bavel werd hier een zuiver doelpunt onthouden.

Nijnsel werd via enkele uitvallen dreigend, maar kwam vanuit een dode spelsituatie op voorsprong. Een vrije trap werd vanaf ruim 25 meter schitterend in de kruising gemikt: 0-1. Een domper voor Bavel, dat hierdoor ook voetballend even van slag leek te raken. De combinaties lukten steeds net niet en Bavel was in haar loopacties steeds net niet actief genoeg om echt ruimte te vinden. Toch voetbalde Bavel zich wel tot kansen. Na een vlotte aanval over de rechterflank gaf Daisy Stoffelen een goede voorzet, die voor de voeten van Nienke Marijnissen kwam. Haar inzet miste echter richting, en zo ging deze kans verloren. Bavel zocht de kleedkamers op met een 0-1 achterstand.

Kort na de theepauze kreeg Bavel een tweede domper te verwerken. Ditmaal kreeg Nijnsel een penalty cadeau, toen Birgit van Oosterbosch bij een verdedigend kopduel werd afgefloten wegens duwen. Nijnsel profiteerde optimaal en schoot vanaf elf meter de 0-2 achter Bavel-keepster Isa Zomer. Bavel moest op zoek naar de aansluiting en vond die gelukkig ook redelijk snel. Een pass van Maartje Hommeles viel achter de verdediging, en met een slim tikje zette Anneletta Tielrooy de 1-2 op het bord. Waar Bavel moed wilde putten uit deze goal, viel de volgende goal aan de andere kant. Na een diepe bal was de spits net iets slimmer dan haar opponent, waarna ze oog in oog met Isa Zomer niet miste: 1-3.

Met nog twintig minuten op de klok moest de thuisploeg nu echt 'va banque' gaan spelen. En zoals we al vaker hebben gezien dit seizoen, heeft Bavel zich ontwikkeld tot een team dat nooit opgeeft. Opnieuw was het Anneletta Tielrooy die voor de 2-3 zorgde. Dat was ook het moment dat het geloof écht weer terugkwam bij de groenhemden. Bavel voerde het tempo op en Nijnsel werd op eigen helft teruggedrukt. De gelijkmaker viel na ongeveer 80 minuten. De Nijnsel-doelvrouw leek de bal te stoppen, maar in een rommelige situatie was Anneletta Tielrooy doortastend. Ditmaal werd de keepster niet in bescherming genomen door de scheidsrechter, waardoor de 3-3 werd goedgekeurd. Ook dit was een beslissing waar vraagtekens bij gezet kunnen worden, maar ditmaal in Bavels voordeel.

De slotfase van de wedstrijd was razend spannend. Bavel wist dat het nog één doelpunt nodig had om uitzicht te houden op rechtstreekse handhaving. De ploeg moest héél diep gaan om de punten in Bavel te houden. Uiteindelijk bleek een aanval over de rechterflank beslissend. Maartje Hommeles bekroonde een uitstekende wedstrijd met een assist op Wietske Arnst, die de 4-3 tegen de netten schoot. Na een explosie van vreugde, volgde echter direct een gevaarlijke tegenaanval van Nijnsel. Een hoge bal viel voor de sterke Nijnsel-spits, maar Isa Zomer stopte de inzet en was op die manier goud waard voor haar ploeg. In de slotminuten hield Bavel stand en trok het de overwinning over de streep.

Volgende week gaat Bavel op bezoek bij HVCH in Heesch. Bij een nieuwe zege én als de resultaten op de andere velden goed vallen, kunnen de groen-witten zich daar rechtstreeks veilig spelen. Het zou een comeback zijn die zijn weerga niet kent!