• VROUWEN 2 PAKT PUNT, MAAR VERDIENDE MEER

4 nov 2018
  • De ontmoeting met OVV'67 uit Oosteind was voor Bavel VR2 dé kans om afstand te nemen van de laatste plaats in de 1e klasse D. Dat lukte uiteindelijk ook, maar de zo vurig gewenste overwinning bleef vandaag uit. De wedstrijd eindigde zoals die begon, namelijk in 0-0.

In de eerste fase was Bavel nog wat zoekende naar de juiste veldbezetting. OVV'67 begon dan ook sterker en kreeg wat kleine mogelijkheden. Echt gevaarlijk voor de Bavelse doelmond werd het echter allemaal niet. Na een kleine tien minuten gespeeld te hebben, vond Bavel meer en meer het juiste ritme. Voetballend kwam de thuisploeg onder de druk van OVV'67 uit, en ook aanvallend creëerde de ploeg de nodige mogelijkheden. Amber van Boxel zorgde enkele malen voor gevaar. Met name een goede aanval over de rechterflank verdiende een beter lot. De lage voorzet kon echter net niet worden binnengetikt. Kansen voor OVV'67 waren er voor rust niet.

De tweede helft zagen de supporters eenzelfde spelbeeld. Beide teams hielden elkaar behoorlijk in evenwicht, waarbij Bavel wat verzorgder en makkelijker voetbalde. Kansen waren echter ook nu schaars. Naarmate de tijd wegtikte, nam de spanning wat toe. Het spel werd bij zowel Bavel als OVV'67 onrustiger. De grootste kans van de wedstrijd was er in de slotfase, toen opnieuw Amber van Boxel ontsnapte. Helaas kon ze de één-tegen-één situatie niet in een terechte Bavelse voorsprong omzetten.

De laatste tien minuten was het juist OVV'67 dat nog aandrong, in jacht op de zege. Bavel werd in deze fase teruggedrukt en ontsnapte eenmaal echt aan een achterstand. Na 90 minuten beëindigde de uitstekend leidende scheidsrechter Voskuil de wedstrijd. Daarmee veroverde Bavel opnieuw een punt. Toch overheerste ook hier het gevoel dat er meer mogelijk was. Dat moet de ploeg vooral sterken in de gedachte dat er dit seizoen echt nog van alles mogelijk is! Volgende week een stevige uitdaging: dan mag Bavel op bezoek bij de nog foutloze koploper Nuenen.