• VROUWEN 2 LEVERT BEHOORLIJKE WEDSTRIJD, MAAR VERLIEST WEL

15 apr 2019
  • Na een wat rommelig verlopen heenreis - in ieder geval voor een deel van de selectie - leek Bavel er ook vandaag weer veel zin in te hebben. Al in de warming-up leek de juiste focus aanwezig te zijn, en dat vertaalde zich ook naar een uitstekende eerste helft. Toch stond na 90 minuten een 4-1 eindstand op het wedstrijdformulier. Een uitslag die niet helemaal recht deed aan het Bavelse optreden van vandaag.

Orion toonde zich opnieuw een voetballend goede ploeg. Via verzorgd spel wilde de thuisploeg het initiatief naar zich toe trekken. Het Bavelse strijdplan werd echter ook tot in de puntjes uitgevoerd. Vanuit een goede organisatie verdedigden de bezoekers de ruimtes én de tegenstander erg goed. Bovendien toonde Bavel zich ook aan de bal goed. De eerste kansjes waren dan ook voor de groenhemden. Via Mandy Beenackers en Wietske Arnst werden de eerste waarschuwingen uitgedeeld, maar de Orion-keepster stond op de juiste plaats.

Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam, toen een corner bij de tweede paal (te) vrij mocht worden ingekopt. Lang mocht Orion niet genieten van de 1-0, want even later stonden de bordjes alweer gelijk. Een corner van Nienke Marijnissen caramboleerde via een Orion-been het doel in: 1-1. Een gelukkig doelpunt, maar gezien het spelbeeld was dat meer dan terecht. In het vervolg van de eerste helft kregen zowel Orion als Bavel kansen op de voorsprong. Een harde dropkick van de thuisploeg suisde rakelings over de deklat. Voor Bavel was met name Mandy Beenackers een ware plaaggeest voor de Nijmeegse defensie.

De tweede helft kwam Bavel iets minder scherp uit de kleedkamer dan voor rust. Binnen vijf minuten kwam Orion, via een snelle combinatie door de as, op 2-1. Even leek Bavel de wedstrijd direct uit handen te geven, maar bij de volgende kans voor Orion was Isa Zomer een sta-in-de-weg. Hoewel de groen-witten nog steeds een behoorlijk niveau haalden, lukte het Bavel niet meer om de ruimtes in het middenveld klein genoeg te houden. Hierdoor kreeg Orion de kans om daar voetballend doorheen te combineren. De 3-1 viel na een splijtende pass, die de Bavelse centrumverdediging verraste.

Bavel gaf de moed niet op en stapte wat verder door naar voren. Het resulteerde in wat mogelijkheden, maar uiteindelijk ook in de 4-1. Een stevige nederlaag, maar toch zal Bavel met een behoorlijk goed gevoel van het veld gestapt zijn. Opnieuw toonde de ploeg zich fris en gretig. En met name het vertoonde spel in de eerste helft, biedt veel houvast. Na twee weken zonder competitievoetbal, staat het laatste en belangrijkste deel van de competitie op het programma. Over twee weken wacht opnieuw een tegenstander uit Nijmegen. FC Kunde komt dan op bezoek in Bavel.