• VROUWEN 2 KNOKT, MAAR KOMT TEKORT TEGEN OVV'67

13 mei 2019
  • Zondagmiddag stond er voor Bavel VR2 een derby op het programma: de ploeg ging in Oosteind op bezoek bij OVV'67. In de strijd tegen degradatie opnieuw een belangrijk duel. Drie punten zouden Bavel uitzicht geven op rechtstreekse handhaving, maar de overwinning kwam deze zondag eigenlijk nooit echt dichtbij. Bavel verloor uiteindelijk met liefst 5-1.

In de openingsfase was het voor beide teams even zoeken naar de ruimtes op het veld. Bavel wilde de thuisploeg vastzetten, maar kreeg dat niet goed voor elkaar. Aan de bal waren de groenhemden te onrustig, waardoor OVV'67 het initiatief naar zich toe kon trekken. Voor beide doelen werden wat speldenprikjes uitgedeeld, maar de score werd geopend door de thuisploeg. Een uitdraaiende voorzet werd bij de tweede paal hard binnengekopt: 1-0. In het vervolg had Bavel het lastig, maar wist de ploeg overeind te blijven. Onder andere een scrimmage voor het Bavel-doel werd overleefd, waardoor een resultaat nog altijd mogelijk bleef.

In een andere veldbezetting wilde Bavel de wedstrijd in de tweede helft kantelen. Dat lukte qua spelbeeld ook, want nu waren het de bezoekers die meer en meer aan de bal kwamen. Kansen op de gelijkmaker kwamen er ook. Inzetten van Mandy Beenackers, Manousch Michielsen en Daisy Stoffelen misten echter de juiste richting. OVV'67 strafte dat even later keihard af, door uit een snelle aanval over de flank uit te lopen tot 2-0.

Toch gaf Bavel de moed nog niet op. Terecht, want uit een corner knikte Manousch Michielsen de aansluitingstreffer tegen de touwen. Even later was ze dichtbij de 2-2, maar haar inzet werd geblokt door de keepster. Helaas trok OVV'67 de wedstrijd daarna alsnog naar zich toe. Een corner viel bij de tweede paal en werd daar ingeschoten: 3-1. In de slotfase wilde Bavel nog wel, maar liep OVV'67 verder uit via een counter en een strafschop.

De score liep dus uit tot 5-1. Een wat geflatteerde uitslag, maar wel een terecht resultaat. Zeker op basis van de eerste helft en de slotfase hield OVV'67 de punten in eigen huis. Voor Bavel resteren nog twee duels om het onmogelijke mogelijk te maken. Alleen bij twee zeges is directe handhaving nog een optie. Anders zal de ploeg zich moeten richten op de nacompetitie.