• VROUWEN 1 VERLIEST ONTERECHT VAN DSE

13 mei 2019
  • In Etten-Leur is Bavel VR1 tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Een vroege openingstreffer bleek uiteindelijk beslissend in een wedstrijd waarin Bavel zich oppermachtig toonde. De groen-witten lieten het echter na om dat overwicht ook in doelpunten uit te drukken.

Bavel begon niet goed aan de wedstrijd. In de vierde minuut leidde dat tot een vroege achterstand. De bezoekers gaven een corner weg, die hoog werd ingebracht. Na wat duw- en trekwerk werd de bal uiteindelijk tegen de netten geschoten en stond de 1-0 op het bord. Voor DSE was deze treffer aanleiding om de verdedigende stellingen te betrekken. In het vervolg van de wedstrijd meldde de thuisploeg zich niet meer voor het Bavelse doel.

De groenhemden herpakten zich na de 1-0 en trokken de wedstrijd voetballend naar zich toe. Gedurende het hele duel domineerde Bavel, waarbij het ook de nodige kansen creëerde. Het vizier stond echter niet op scherp, want een treffer bleef uit. In de absolute slotfase was Sophie Fijneman misschien nog wel het dichtst bij een doelpunt. Ook Vrouwe Fortuna liet Bavel in de steek, want via de binnenkant van de paal kwam de bal terug het veld in.

Zodoende leed Bavel een minimale nederlaag. Daardoor zal de ploeg de komende weken de mouwen nog moeten opstropen. Er staan nog twee duels op het programma, namelijk tegen Trekvogels (thuis) en Maarssen (uit).