WEBSHOP

• Vrijwilliger aan de bal - Nienke Schelen - topverkoper grote Clubactie

18 feb 2020
  • Afgelopen najaar zijn veel jeugdleden op pad geweest om loten voor de Grote Clubactie te verkopen. v.v. Bavel is super blij met hun inzet. Zo ook met de inzet van Nienke Schelen, zij verkocht maar liefst meer dan honderd loten!

Nienke speelt al een aantal jaar in een meisjesteam bij v.v. Bavel. Dit seizoen speelt ze in de MO13-1. Ze is enthousiast over de grote clubactie: “Ik vind het heel erg leuk om de loten te verkopen. Aan dit soort acties doe ik vaker fanatiek mee, op de basisschool verkocht ik bijvoorbeeld heel veel postzegels.”

Nienke woont niet in Bavel, maar in de IJpelaar, ook in Breda liep de verkoop op rolletjes. “Ik ben langs de deuren gegaan en heb bij heel veel mensen aangebeld. De meeste mensen wilden loten kopen, maar een keer zei een mevrouw dat ze al van een speler van Baronie loten gekocht gehad. Daarnaast heb ik op de verjaardag van mijn broer loten aan familieleden verkocht. Ik vind het leuk om iets terug te doen voor de vereniging, want we hebben hier allemaal heel veel plezier en dan kan ik ook mijn steentje bijdragen aan de club.”
    Tijdens trainingen en wedstrijden ging het vaak over de verkoop van de loten. “Sommige teamgenootjes verkochten ook heel veel loten, dus we vertelden aan elkaar hoe het ging.”

De linksvoor van de MO13-1 kwam via een klasgenootje bij Bavel terecht. “Hij wilde me overhalen om ook te gaan voetballen, toen heb ik het een paar keer geprobeerd en dat beviel goed.” Ze kwam niet bij haar klasgenootje in een team, maar in een meisjesteam. “Dat vind ik veel leuker, ik woon dichterbij Baronie en Jeka, maar bij Bavel vind ik het fijner omdat ik alleen maar met meisjes in een team speel. Bij andere verenigingen zou ik in een gemengd team komen.”

Ook in de toekomst gaat Nienke niet naar een club dichter bij huis. “Andere meisjes vroegen of ik misschien bij een andere club wilde gaan voetballen omdat we ‘s avonds in het donker naar de training moeten fietsen, maar dat ga ik niet doen. Het is heel gezellig hier!”

Met de opbrengst van de grote clubactie zal onder meer een tafelvoetbalspel bij v.v. Bavel geplaatst worden. “Dat is super leuk!”, reageert Nienke enthousiast. “Ik speelde dat vaker met mijn broers op vakantie en op school.” Ze is dan ook een groot voetballiefhebber want ook als ze niet op het veld is speelt ze graag voetbalspelletjes. “Ik speel ook wel eens FIFA met mijn broers.”

Tot slot heeft ze nog een tip voor alle andere verkopers: “Je kunt het beste alleen langs de deuren gaan, met een teamgenoot is misschien wel leuker, maar dan moet je de verkochte loten delen. Als je allebei apart gaat kun je twee keer zoveel loten verkopen.”