• Welkom bij v.v. Bavel Sportpark de Roosberg

  Programma

  Uitslagen

 • Vrijwilliger aan de bal: wedstrijdsecretaris Geurt van Blitterswijk

  16 nov 2023
  |
  • 0
 • Vrijwilligers zijn onmisbaar bij onze club. Wekelijks werken meer dan 100 toppers zich uit de naad, om v.v. Bavel  verder vooruit te helpen en vooral plezier te maken. Af en toe lichten we graag zo’n persoon met een groen-wit hart uit. Deze keer: wedstrijdsecretaris Geurt van Blitterswijk.  

  Geurt is sinds een paar maanden wedstrijdsecretaris van onze club, maar hij voerde al veel meer dingen uit. ,,Ik woon nu een jaar of tien in Bavel en sinds dat mijn zoontje hier is gaan voetballen, sindsdien ben ik steeds meer aan de club verbonden geraakt”, vertelt hij. ,,Ik begon ooit als leider van het team van mijn zoon. Maar ik ben ook trainer en leider geweest van de MO13, waar mijn dochter in speelde. En vanaf toen ben ik altijd blijven hangen.”

  ,,Ik kan niet goed stilzitten”, zegt Geurt, die bijvoorbeeld ook vrijwilliger is bij andere evenementen in het dorp. ,,Ik wil dingen doen en daar vooral veel plezier uithalen. Dat vond ik de afgelopen jaren vooral in het fluiten van wedstrijden bij de jeugd. Inmiddels heb ik ook een scheidsrechterscursus gedaan en sta ik bijna iedere week met plezier bij de jeugd een potje te fluiten. En natuurlijk kijk ik ook heel graag naar de wedstrijden van mijn zoon.”

  Ook het runnen van het wedstrijdsecretariaat sprak hem al snel aan, al hapte hij niet gelijk op de vraag vanuit het bestuur. ,,Ik wilde eerst weten wat het in zou houden, want je moet er wel tijd voor willen en kunnen maken”, zegt Geurt. ,,Eigenlijk vond ik het te veel, toen ik het voor het eerst zag. Een deel doen, was wel een optie. Dus het is fijn dat we met meerdere vrijwilligers nu het secretariaat kunnen runnen. Van de vakmannen zoals Jack Jansen en Ad van Gorkum heb ik al veel mogen leren.”

  ,,Je hebt allemaal te maken met verschillende karakters en ieder heeft zijn/haar kwaliteiten”, spreekt Geurt over v.v. Bavel. ,,Dat maakt deze club ook zo leuk en mooi. Je moet altijd zoeken naar de samenwerking, maar eigenlijk komt dat vrijwel altijd goed.”

  Het wedstrijdsecretariaat is een grote verantwoordelijkheid. ,,De aanvangstijden moeten kloppen, de wedstrijden moeten goed gepland staan, de kleedkamers moeten strak ingedeeld staan en het liefste wil je ook voor iedere wedstrijd een scheidsrechter hebben”, legt Geurt zijn takenpakket uit. ,,Ook komen er veel wijzigingsverzoeken binnen die je moet behandelen, maar het is leuk werk. Het geeft mij veel energie en je ziet dat je ‘belangrijk’ kan zijn. voor de club.”

   

  - Jeroen Theunis