• Welkom bij v.v. Bavel Sportpark de Roosberg

  Programma

  Uitslagen

 • Vooruitblik nieuw seizoen vrouwen- en herenselectie

  31 aug 2023
  |
  • 0
 • Het voetbalseizoen staat weer op het punt om te beginnen en dus maken ook onze heren- en vrouwenselectie zich op voor de eerste officiële wedstrijden in het bekertoernooi.

  Vrouwen 1

  In de spelersgroep hebben een aantal verschuivingen plaatsgevonden, maar binnen de selectie van Jim Verhaart staan weer genoeg vertrouwde gezichten op het trainingsveld. Zo ook de 35-jarige Marès Beekers, die zich opmaakt voor haar twintigste seizoen in het eerste. Normaal gesproken als nummer 10, maar de laatste tijd ook steeds vaker als spits.

  Als 10-jarig meisje kwam ze binnen bij de club. ,,Er waren toen helemaal geen meidenteams en Bavel kwam daar als eerste mee. Dat leek mij veel leuker dan te blijven voetballen tussen de jongens.” Om die reden besloot ze iedere keer vanuit Princenhage naar sportpark De Roosberg te komen en in de daaropvolgende jaren is ze altijd gebleven. ,,Vanaf het begin vond ik het zo’n gezellige club. Ik ben hier echt thuis en we spelen ook nog op een mooi niveau.”

  Het seizoen gaat beginnen met drie bekerwedstrijden. Bavel is op papier de favoriet als enige hoofdklasser in de poule met verder eerste klasse teams. Een eventueel bekeravontuur kan tot hele mooie wedstrijden leiden, weet Marès als geen ander. Ze traint in Bavel in een volledig Ajaxtenue en hoeft dan ook niet lang over een hoogtepunt na te denken. ,,De thuiswedstrijd tegen Ajax in de beker was op dat moment de mooiste dag van mijn leven. Sowieso het feit om tegen hun te spelen en ook omdat er zoveel mensen kwamen kijken.” Een dergelijk avontuur is voor de eerste drie wedstrijden wederom de inzet.

  Na de bekerpoule gaat het vizier op de competitie, waarin de ploeg meer wil dan enkel handhaving in de hoofdklasse. ,,Vorig seizoen hebben we het wel heel lang onnodig spannend gemaakt. Hopelijk zijn we dit jaar wat sneller veilig en kunnen we wat naar boven kijken. Het zou mooi zijn als we voor plaats 5 of 6 kunnen gaan”, besluit Marès.

   

  Heren 1

  Na een jaar afwezigheid zijn de mannen van trainer Coen Rijppaert terug in de tweede klasse. Na de degradatie volgde meteen een mooi kampioenschap, waardoor de ploeg nu een nieuwe kans krijgt om zich op tweede klasse niveau te laten zien.

  Nadat hij als jeugdspeler al de nodige minuten kreeg, ontpopte Ivar Bal zich in het kampioensjaar tot een van de vaste krachten in de ploeg. Als middenvelder of als rechtsback miste hij nauwelijks een minuut en had hij dus een belangrijk aandeel in het behaalde kampioenschap.

  Dat het nu net als twee seizoenen geleden de doelstelling is om voor handhaving te spelen, is geen verrassing. Daarnaast kent deze nieuwe competitie ook twee mooie derby’s. ,,Ik kijk het meeste uit naar de wedstrijden tegen JEKA. Ik ken namelijk veel jongens uit dat team”, zegt Ivar. ,,Maar de meeste jongens zullen toch wel uitkijken naar de wedstrijd tegen Gilze.” Daarbij zal ook in het achterhoofd meespelen dat deze ploeg verantwoordelijk was voor de degradatie van twee seizoenen geleden in de nacompetitie.

  De eerste derby op bezoek bij JEKA staat in het openingsweekend al te wachten. Ook in de bekercompetitie zijn de ploegen namelijk aan elkaar gekoppeld. Met ook eersteklassers Moerse Boys en TSC in de poule lijkt het een lastige opgave op papier. ,,Daarom zien we dit nog een beetje als oefenwedstrijden. De afgelopen weken wonnen we al van lager spelende teams. Natuurlijk gaan we ook in de beker eerst voor de winst. Daarna moeten we klaar zijn voor de competitie.”

   

  - Bob Hermus