• Verdiende overwinning vrouwen 4!

3 feb 2019
  • Bavel VR4 – Chaam VR1

Na een winterstop van bijna twee maanden was het vandaag dan eindelijk zover. De eerste competitie wedstrijd van 2019 was een feit. Vandaag stond de kraker tegen Chaam op het programma, bij winst zouden we namelijk maar liefst drie plekken stijgen in de ranglijst.

Om 09:00 uur kwam iedereen vol goede moed de kantine binnen lopen. Hier werden alle wilde verhalen van de avond daarvoor luidruchtig gedeeld en kwam Linsey er tot haar grote verbazing achter dat het geen oefenwedstrijd, maar een competitiewedstrijd bleek te zijn. Fay had zo genoten van de winterse dagen, dat ze zelfs haar skibril nog in haar tas had zitten. Alle ingrediënten dus voor een mooie wedstrijd. Het was nog even spannend of de wedstrijd wel gespeeld zou gaan worden aangezien het veld eruit zag als een ijsbaan. Gelukkig deed de zon haar werk en nog voor aanvang van de wedstrijd was het groene kunstgras weer tevoorschijn gekomen.

Om 10:00 uur stipt begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen gelijk fel en na nog geen tien minuten op de klok opende Kaat, na een strakke voorzet van Mandy, de score. 1-0! Het was Neele die zorgde voor de tweede gevaarlijke actie van de wedstrijd, maar haar schot werd gepakt door de keeper. Na een half uur gespeeld te hebben was het Mandy die na goed doorloop werk op de keeper de 2-0 hard binnenschoot. Waarna Laura iets te enthousiast tegen Linsey zei: ‘Oh misschien gaan we gewoon winnen vandaag’, want nog geen twee minuten later was het Chaam die de 2-1 en kort daarna de 2-2 maakte. Mandy zorgde ervoor dat we, vlak voor het rustsignaal klonk, weer op voorsprong kwamen. Door een goede loopactie en een voorzet op maat van Manouk, schoot Mandy de bal beheerst in de korte hoek. 3-2!

Na een theetje, een banaantje en een Dextro of twee, begonnen we weer fris en fruitig aan de tweede helft. Het was Mandy, die op aangeven van Manouk, voor het eerste gevaar zorgde, maar schoof de bal net naast het doel. Niet veel later was het Beau, die uit een corner, de bal net over het doel kopte. We bleven kansen creëren, maar de bal wilde er maar niet in. En ja, ze zeggen vaak dat als je zelf je kansen niet benut, de tegenstander ze dan maakt. Gelukkig was dat vandaag niet het geval want mede door goed keeperswerk van Fay kwam Chaam niet langszij. Met nog tien minuten op de klok was het Beau die ervoor zorgde dat de overwinning definitief binnen was. Ze kwam 1 op 1 met de keeper en schoot de bal rustig in de rechterhoek, zo gingen we verdiend met een 4-2 overwinning het veld af. Hanneke was zelfs zo blij, dat haar schoen er spontaan van scheurde. Nu gaan we ons deze week volledig focussen op a.s. Zondag, dan gaan we op bezoek bij de nummer 4, JEKA VR2.