• LID WORDEN?

 • VERDIENDE OVERWINNING VOOR VROUWEN 1

  6 mei 2019
  |
  • 0
 • Zondagmiddag heeft Bavel VR1 goede zaken gedaan in de hoofdklasse. Someren/NWC, de nummer drie van de ranglijst, werd met duidelijk verschil aan de kant gezet. Bavel won uiteindelijk met 3-1.

  Eigenlijk vanaf het eerste moment waren de veldverhoudingen duidelijk. De bezoekers hielden het veld compact en lieten Bavel voornamelijk aan de bal. De thuisploeg wist dat initiatief om te zetten in verschillende snelle aanvallen. In de eerste fase lukte het Bavel nog niet om een gaatje te slaan in de defensie van Someren/NWC. De Bavelse ploeg wilde soms net iets te snel vooruit. Toch creëerde Bavel wel mogelijkheden. Ilse van der Heijden schoot een voorzet vanaf links net naast en ook Hilde Veth verscheen in kansrijke positie, maar haar inzet miste kracht en precisie.

  Someren/NWC kwam er sporadisch uit via een tegenaanval, maar de Bavelse verdediging gaf vandaag geen krimp. Steeds weer werden de diepteballen onderschept en kon Bavel gaan bouwen aan een nieuwe aanval. Dit leidde uiteindelijk ook tot een logische voorsprong. Terwijl iedereen aan een handsbal en een penalty dacht, paste de scheidsrechter de voordeelregel toe. Lisa Jansen profiteerde door de bal bekeken naar de verre hoek te tillen: 1-0! En hoewel Bavel bleef aanvallen, lukte het niet om de score nog voor rust te verdubbelen.

  Gelukkig liet die tweede goal toch niet lang op zich wachten. Vlak na rust breidde Bavel de voorsprong uit via Sophie Fijneman. Zij kreeg de bal op links mee en schoot tegendraads in de hoek, buiten bereik van de keepster. Na de 2-0 moest Someren/NWC verder uit haar schulp komen. De ploeg stroopte de mouwen op en bracht een extra aanvaller binnen de lijnen. Bavel had even moeite met het opportunistische spel, maar kreeg al snel weer de controle over de wedstrijd terug in handen.

  De ruimtes achterin bij Someren/NWC werden groter en het was wachten op het moment dat Bavel daarvan zou profiteren. Dat gebeurde ook, toen de thuisploeg snel omschakelde na balverovering. Via een aantal schijven belandde de bal bij Ilse van der Heijden, die oog hield voor de meegelopen Amber van Boxel. De bal ging breed en werd keurig binnengeschoven: 3-0! Met die treffer was het verzet definitief gebroken. In de slotminuut leidde Bavel slordig balverlies, waardoor de 3-1 nog op het scorebord kwam. Een klein smetje op een verder prima optreden van de groenhemden. Hopelijk is het een voorbode van een mooie eindsprint in deze competitie!