• Sponsornieuws: Veghelse VOBRA vervaardigt graag lekker maaltje voor hond of kat

17 feb 2021
  • V.V. Bavel is trots op alle sponsoren. In deze bijzondere tijden lichten we er af en toe graag een trouwe sponsor uit. Waar staan sommige bedrijven voor en wat doen ze precies? Edwin Roelands aan het woord over zijn hechte band met de club en zijn werk in de wereld van de honden- en kattenvoeding. “Wij hebben thuis een hond die al twaalf jaar is. Uiteraard heeft die heel goed voer!”

Roelands bewandelde de weg, die menig voetballer bij v.v. Bavel ook heeft afgelegd. “Als klein mannetje van zes jaar liep ik voor het eerst op de club. Eigenlijk ben ik tot nu toe nooit weggeweest. Helaas moest ik door een zware blessure al op mijn 24e stoppen bij de selectie.” Een nieuwe poging bij lagere elftallen pakte verkeerd uit. “Ik raakte weer geblesseerd, waarop een chirurg aangaf dat ik maar beter kon stoppen als ik niet mank door het leven wilde gaan, haha.” Vervolgens werd de zoon van oud-voorzitter Frans Roelands onder meer leider van het elftal van zijn zoon Lars en het welbekende derde.

Inmiddels is de man met een echte Bavelse naam een van de kartrekkers bij het project dat de ‘vrienden van Bavel’ heet. “Samen met Pieterbas Plasman en Jan Diepstraten geef ik dat initiatief een beetje sturing. Verder ga ik natuurlijk altijd naar mijn zoon kijken als hij moet voetballen en bovendien ben ik ook wel bij veel wedstrijden van Bavel 1 langs de lijn te vinden.”

• Via de HAVO, MEAO en de toenmalige geldende dienstplicht belandde Roelands in de wereld van de accountancy. “Ik heb vijftien jaar lang bij een accountantskantoor gewerkt en daar diverse opleidingen gevolgd.” Zijn huidige werkgever, VOBRA, was een klant van hem. Zo is dat rekensommetje natuurlijk snel gemaakt. “Ik werk nu zestien jaar bij VOBRA. De laatste acht jaar ben ik directeur van het echte familiebedrijf, daarvoor bekleedde ik voornamelijk een rol op de financiële afdeling.”

“VOBRA maakt honden- en kattenvoer”, beschrijft hij het bedrijf kort maar krachtig. “In Nederland voornamelijk voor dierenspeciaalzaken en dierenartspraktijken en in het buitenland voor allerlei doeleinden. We zitten in het hogere segment, dus daarom kiezen we er bewust voor om niet in de supermarkten te verkopen. We zouden het wel kunnen doen, maar daarvoor hanteren we een te hoge prijs. Het bedrijf groeit nog steeds, dus we liggen nog altijd goed in de markt.”

Tijdens de corona-crisis kende het bedrijf een enorme piek in de omzet. “Na het hamsteren van toiletpapier, was ook de honden- en kattenvoeding aan de beurt. Bovendien hebben heel veel mensen tijdens deze crisis een nieuw huisdier genomen, die hebben natuurlijk ook goede voeding nodig. De bedrijven waar wij aan leveren zijn bijna allemaal gegroeid.”

“Wij zijn zeker niet de goedkoopste. Het zit bij ons met name in het stukje kwaliteit. VOBRA gebruikt speciale grondstoffen en biedt ook veel recepten voor soorten voeding aan. Dat is ook de reden voor klanten om met ons in zee te gaan.” Het bedrijf, gelegen in het Brabantse Veghel, telt nu zo’n tachtig werknemers. ‘We zijn een nieuwe productielijn aan het opzetten. Als dat allemaal loopt, ziet de wereld er weer anders uit voor ons.”

Waarom is het bedrijf sponsor van v.v. Bavel? “Dat is heel simpel. Uit liefde voor deze mooie club. Ik verwacht er geen euro meer omzet door, maar daar gaat het ook helemaal niet om. Het is bovendien ook het beleid van ons bedrijf dat werknemers die actief zijn in het verenigingsleven ook gesponsord worden bij hun club of vereniging. Een reclamebord bijvoorbeeld, of als shirtsponsor. Het is mooi dat we maatschappelijk betrokken zijn.”