• V.V. Bavel-sponsor BOLWERK legt ondernemers graag in een gespreid bedje

  19 okt 2022
  |
  • 0
 • V.V. Bavel-sponsor BOLWERK legt ondernemers graag in een gespreid bedje:
  ‘Klanten ontzorgen en blij maken’ 

  Aannemerij, projectontwikkeling en vastgoedadvies. Drie zaken waar Arjan Bol zich al vanaf het begin van zijn maatschappelijke carrière mee bezig houdt. ,,Een jaar of veertien geleden ben ik voor mezelf begonnen. En ik ben altijd met dit soort dingen bezig geweest. Ik vind het leuk om mijn eigen koers te varen. Nu ik mijn eigen bedrijf heb, ben ik veel inhoudelijker met mijn vak bezig.”

  Inmiddels specialiseert Bol, met zijn bedrijf BOLWERK, zich met name in het adviseren van ondernemers die een huisvestingsvraagstuk hebben. ,,Je ziet vaak dat ondernemingen groeien en zich ergens willen huisvesten, maar dat ze daar helemaal niet in thuis zijn”, vertelt Bol. ,,De ondernemer moet vooral ondernemen en ik ben er met mijn bedrijf om hem/haar te ontzorgen. Vooral nieuwe bedrijven die zich in Breda willen vestigen wil ik de weg wijzen. Ik ken veel aannemers, architecten en mensen bij de gemeente die er toe doen. Daarom kan ik snel inschatten wat ze nodig hebben.”

  Bol, ook projectdirecteur van De Faam in Breda, regelt het graag. Tot in de puntjes en van begin tot eind. Een soort regisseursrol. ,,Ik geef mijn opdrachtgevers alleen terugkoppeling in de zin van beelden, geld en de planning. Meer hoeven ze en willen ze vaak ook niet weten. Ik probeer het perfect uiteen te zetten. Als je heel wat jaren in deze branche werkzaam bent, kom je vanzelf in aanraking met veel meer van dat soort projecten.”

  BOLWERK treedt met zijn dienstverlening graag in details. ,,Het stopt bij mij niet met de aankoop van een pand, het leggen van vloerbedekking en het plaatsen van een plafond met verlichting. Meestal wordt de inrichting ook volledig verzorgd. Zoals binnenwanden, verlichting, beveiliging, maatwerk en los meubilair. Volledige ontzorging, daar wil ik me in onderscheiden.”

  Inmiddels heeft hij heel wat projecten ontwikkeld. ,,Bijvoorbeeld een dierenkliniek, het bedrijfspand van Jacobs Elektro Groep, het gebouw van QNP, de nieuwbouw van Nouwens Transport Breda en ook het vestigen van kledingmerk van Nickleson in een rijksmonument. En nog velen meer.” Divers dus. Lang niet alleen woningbouw. ,,En dat is dus wat het juist zo leuk en afwisselend maakt”, duidt Bol.

  Klanten tevreden stellen, blij maken. Daar is het de ondernemer om te doen. ,,Omdat ik altijd vraag aan mijn klanten wat ze willen, maak ik ze vaak ook blij. Ik doe het volgens hun wensen. De inbreng van de klant is er, maar niet tot in de grote details. Ik neem het globaal op, ga naar de juiste architecten en laat de klant met grove beelden zien hoe het ongeveer kan worden.”

  BOLWERK is vooral in Breda actief, maar inmiddels woont Bol al jaren in Bavel.,,Rustig en saamhorig wonen, maar wel heel vlakbij de stad. Vanuit Bavel ben je natuurlijk zo op de snelwegen en ook zo in de binnenstad.” Als voorzitter van Bavel Onderneemt ‘t weet hij eigenlijk heel goed hoe het in het dorp reilt en zeilt. ,,Je leert daar veel mensen kennen, ook uit hele andere sectoren. Je hoort wat er leeft en je kan mensen met elkaar verbinden.”

  En waarom hij v.v. Bavel een warm hart toedraagt? ,,Mijn zoon voetbalt hier al jaren en ik vind het mooi om iets naar de club terug te doen. Het verenigingsleven maakt een dorp heel bijzonder. Dus daar doe ik graag iets voor. En het is leuk dat je hier ook veel bekende gezichten uit het bedrijfsleven ziet.”

  Meer lezen over het bedrijf BOLWERK? Neem een kijkje op de website

  - Jeroen Theunis