• v.v. Bavel professionaliseert de jeugdopleiding.

  30 dec 2022
  |
  • 0
 • De VTC gaat samen met de KNVB en NMC Bright werken aan een lange termijn visie.
  De Voetbaltechnische Commissie (VTC) van v.v. Bavel is in september een samenwerking aangegaan met de KNVB en NMC Bright. Zij zijn partner van de KNVB en ondersteunt verenigingen bij het optimaliseren en doorontwikkelen van beleidsplannen binnen de jeugdopleiding. Door de hulp van deze beide partijen krijgt het ontwikkelproces binnen onze vereniging een extra stimulans. Hiermee wordt er meer structuur op de lange termijn binnen de gehele jeugdafdeling aangebracht.

  Talentontwikkeling
  De VTC is zeer enthousiast over deze aanpak en wil dit graag met alle jeugdtrainers (selectie - en niet-selectie teams) en andere geïnteresseerden binnen de club verder oppakken. Op dit moment heeft de VTC, zoals de meeste verenigingen, een beleidsplan waarin haar ambities en doelstellingen zijn beschreven. Het is een belangrijk document. Om de uitgangspunten van het beleidsplan ook daadwerkelijk te blijven volgen blijkt soms nog best lastig. De dagelijkse werkzaamheden binnen de club vragen namelijk al flink veel tijd en focus. Hierdoor krijgt het investeren in de talentontwikkeling van de jeugd op de lange termijn, binnen de gehele jeugdafdeling, niet altijd de juiste aandacht. Daar wil de VTC samen met NMC Bright en de KNVB verder aan gaan werken. Hiervoor wordt 27 maart tijdens een informatie avond een presentatie aan de leden gegeven.

  Visie NMC Bright
  De VTC kan zich helemaal vinden in de visie van NMC Bright. Dit is als volgt omschreven:
  'Het investeren in talentontwikkeling en jeugd opleiden is de enige route tot duurzaam succes. Het leidt tot meer en betere sporters, sterkere competities en clubs, meer doorstroming van jeugd naar senioren en betere nationale selecties.'

  Bijeenkomst clubhuis v.v. Bavel
  Op maandagavond 27 maart 2023 wordt vanuit de KNVB deze interessante bijeenkomt georganiseerd op de club. Hiervoor zijn alle betrokkenen van de jeugdafdelingen en alle geïnteresseerden binnen de vereniging welkom. De jeugdopleiding wordt dan doorgenomen met praktijkvoorbeelden, waaruit interessante ontwikkelingen voor de club op de lange termijn naar voren komen. De avond wordt geopend door Roeland Verbeet, voorzitter VTC.

  Zet deze datum alvast in je agenda. Het aanvangstijdstip volgt.

  Samen maken we de club!