• Welkom bij v.v. Bavel Sportpark de Roosberg

Uitslagen

• V.V. Bavel presenteert Joep van den Ouweland als nieuwe hoofdtrainer: ‘Heb er heel veel zin in’

3 feb 2024
  • Joep van den Ouweland (39) gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van v.v. Bavel. De ervaren oud-profvoetballer tekent een contract voor één seizoen.

Nadat de huidige hoofdtrainer Coen Rijppaert aangaf na het lopende seizoen te stoppen bij v.v. Bavel, is de club op zoek gegaan naar een waardige en geschikte opvolger. Die is gevonden in Van den Ouweland. Paul Adriaansen namens de Bavelse technische commissie: ,,Met zijn ervaring als profvoetballer denken wij dat hij de spelers veel bij kan leren. Hij is een jonge en ambitieuze trainer die zich bij onze club volop kan en mag ontwikkelen.”

Via avonturen in de jeugdopleidingen van Willem II en Feyenoord speelde Van den Ouweland meer dan 350 wedstrijden in het betaald voetbal. Dat deed hij in het shirt van Go Ahead Eagels, De Graafschap en TOP Oss, om zijn loopbaan als voetballer vervolgens af te sluiten bij Achilles Veen en Gilze. Bij de laatste club startte hij ook zijn loopbaan als amateurvoetbaltrainer.

Van den Ouweland kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij de vereniging, spelend in het groen en wit. ,,Ik ben super blij dat ik volgend seizoen trainer van deze club mag zijn. Ik ken Bavel als een mooie, traditionele club, met veel potentie”, zegt de nieuwe hoofdtrainer. ,,Uit de gesprekken die ik met de club heb gevoerd, sprak veel vertrouwen. Daarom ben ik trots dat de keuze op mij is gevallen.”

De in Gilze geboren en getogen trainer wil het seizoen met zijn huidige club goed afsluiten. ,,Evenals Bavel hopen we met Gilze in de tweede klasse te blijven. Daar focus ik me nu volledig op. Coen heeft het de afgelopen jaren natuurlijk fantastisch gedaan bij Bavel, dus ik heb alvast veel zin om in zijn voetsporen te treden.”