• V.V. Bavel presenteert herenselectie voor komend seizoen: ‘Vol vertrouwen aan de slag’

27 jun 2022
  • De club in het groen en wit concentreert zich steeds op het laten doorstromen van de eigen jeugd. Ook aankomend seizoen zullen er weer een aantal spelers de (definitieve) stap van de JO19-1 maken naar de selectie. ,,Met als doel een energieke, prestatieve, kwalitatieve en herkenbare selectie neer te zetten”, vertelt technisch coördinator Paul Adriaansen. ,,Een selectie waar het plezier van afstraalt en die met een spelopvatting speelt om te winnen. Dit jaar hebben veel spelers vanuit het tweede elftal de stap naar het eerste elftal gezet. Het is fantastisch om te zien dat dit allemaal jongens zijn die hier vanaf de pupillen al voetballen.”

Ondanks de degradatie naar de derde klasse, blijft de kern van de Bavelse eerste elftal compleet staan. Adriaansen: ,,Bij de meeste verenigingen zie je na een degradatie spelers vertrekken, dat is bij ons juist omgekeerd. Ondanks het lastige seizoen is de sfeer altijd positief gebleven. Van de 29 spelers die afgelopen seizoen deel uit hebben gemaakt van de selectie, stoppen er slechts vier.”

Mooi detail is volgens Adriaansen ook dat spelers uit het vierde zondagelftal, de weg weer terug hebben gevonden naar de selectie. ,,We maken zowel kwantitatief als kwalitatief een prachtige stap.  Met het intact blijven van het gehele eerste elftal ligt er een stevig fundament waarop we de komende jaren verder kunnen gaan bouwen. Ik kijk met veel vertrouwen richting volgend seizoen.”

Nieuwe spelers: Ivar Bal, Sem Hermans, Milo de Kort, Rutger Verbeet, Jonathan Koomans (allen eigen jeugd), Brecht Tielemans, Rob Kriellaars, Maarten van Campen, Luuk van Campen, Stijn Jansen (vierde zondagelftal), Bart Kant (Sparta’30), Imre Zimmerman (VVR) en Mees Feskens (JEKA).

Vertrekkende spelers: Tijn Leermakers, Sebas Groot, Jasper van Dooren en Rick van den Maagdenberg.