WEBSHOP

• v.v. Bavel op weg naar rookvrij!

1 nov 2019
  • Vanaf 1 november richt onze club zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein rookvrij maken.

Waarom op weg naar rookvrij?
    Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Wat verandert er?

Vanaf 1 november gelden de volgende regels op sportpark De Roosberg:

• Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers!
    • Op alle dagen mag er niet meer gerookt worden op en rondom alle velden;
    • Op zaterdag mag er alleen na 15:00 op het terras van de kantine gerookt worden, dus achter de omheining;
    • Op zondag is roken de gehele dag alleen toegestaan op het terras van de kantine, dus achter de omheining.
    • We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!
      Ook hier geldt: samen maken we de club!

Rookvrije Generatie
    De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Ons rookvrije sportterrein draagt bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat jij je, net als v.v. Bavel, sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan het nieuwe beleid. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via communicatie@vvbavel.nl.

Met sportieve groet,

Bestuur v.v. Bavel