• V.V. Bavel JO17-2 op avontuur: ‘Hier aan de kust, de Belgische kust’

8 jun 2022
  • ‘We are the Champions’ van Queen klinkt op pinksterzondag door de speakers van sportpark De Schorre in Oostende. De plaats waar v.v. Bavel JO17-2 de wedstrijden in het Pinksterweekend speelde op het internationale toernooi met de prachtige naam: ‘North Sea Trophy’.

Kampioen van het toernooi? Nee dat niet. Maar als het gaat om gezelligheid, plezier maken en het aantal uur op de dag dat er gelachen werd, mag het Bavelse team zich wel kampioen noemen.

Een weekend op pad met puberende voetballers is best een uitdaging. Maar een hele leuke.  Eentje die je iedereen zou willen laten ervaren. Weinig slaap, dat wel. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het plezier dat je er voor terugkrijgt.

Lachen, gieren, brullen. Tot in de late uurtjes, om zo fit als een hoentje de volgende ochtend een balletje tegen Duitsers, Nederlanders of Belgen te trappen.

Om een beeld van het toernooi te geven een greep uit de veelgehoorde uitspraken:

,,Moeten we nu al opstaan?” (Uitslapen tot minstens 9 uur is gewoon…)

,,Is er nog wat te eten?” (Nadat vijf zakken chips en twee zakken borrelnootjes al op waren…)

,,Even een atje doen, voor een challenge!” (Rond een uurtje of 10.30 uur in de ochtend. Werd wijselijk tegengehouden door de begeleiding…)

,,Waar zijn mijn voetbalschoenen? Waar is mijn telefoon? Oh, ik ben mijn jas kwijt! Oei, waar zijn mijn AirPods nu?” (Ook in het kwijtraken van spullen zijn ze heel goed)

,,Kom we gaan uit in Oostende!” (Het onhaalbare idee van 15- en 16-jarigen, dat overigens nooit gebeurde)

Een succes. Een perfect weekend. Dat was het.

Tekst: Jeroen Theunis