• LID WORDEN?

  WEBSHOP

 • v.v. Bavel JO14-1, een uniek gezelschap

  10 jun 2019
  |
  • 0
 • Door Jeroen Theunis

  Gennep, Noord-Limburg, zondag rond de klok van half zes. De spelers van de JO14-1 zijn voor even terneergeslagen. Een paar seconden voordat mede-hoofdklasser ASV Assendelft de laatste penalty binnenschoot, gloorde er hoop op een prachtige toernooioverwinning. Deze bleef jammerlijk uit, maar de trots overheerst. Wát een team. Zo hecht, zo betrokken en o zo talentvol. Het Pinksterweekend 2019 zal voor altijd in de herinneringen van de spelers, ouders én begeleiding blijven.

  De kers op de taart, de kroon op het werk en de ultieme beloning bleven door de verloren finale uit. Maar het plezier dat de JO14-1 met elkaar had, is veel meer waard. Van vrijdag tot en met zondag verbleven zij op Centerparcs Heijderbos, in de prachtige omgeving die Noord-Limburg heet. De eekhoorntjes liepen dikwijls voor je neus. Op zoek naar eikeltjes, beukennootjes of restjes voedsel dat naast één of ander van de talloze huisjes ligt. De mannen van de JO14-1 hadden meer aandacht voor gezelligheid, het immense zwembad Aqua Mundo en de velen zakken chips en snoep die buit werden gemaakt.

  Gedanst werd er tot in de late uurtjes, op de klanken van allerlei rappers maar zeker ook op die van André Hazes (dan weet je dat het met de opvoeding wel goed zit). De stoelen, tafels en banken in sommige huisjes moesten het zwaar verduren. Vijftien voetballers die staan te springen en te zingen, dat is het meubilair van Centerparcs vast en zeker niet gewend. Dat iedereen de klok de late uurtjes hoorde slaan, deerde de spelers niet. Je bent tenslotte niet iedere week met elkaar op vakantie. De muizen, eekhoorntjes, konijnen en alle andere bosbewoners zullen het geweten hebben. Alleen de muggen deden vrolijk mee op the beats van onder andere Lil Kleine, ze dansten in groten getale voor het raam.

  De ouders en begeleiding hadden zich ondertussen ondergedompeld in de wereld van de gezelligheid. De mooiste verhalen, de flauwste moppen en de meest idyllische muziek uit het verleden droegen hieraan zeker bij. Alles onder het genot van de nodige (alcoholische) versnapering en u weet dat het goed zat. Dat er rond een uur of twee door een aantal ouders werd geconstateerd dat de wijn op was, is misschien wel tekenend voor het weekend dat de JO14-1 op reis ging.

  ‘’Voetbal is de belangrijkste bijzaak van het leven’’, vertelde sportgoeroe Kees Jansma ooit. Daar is de kern, voetbal speelt in het leven van heel wat mensen een enorme rol. Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. Daar was iedereen getuige van. Het was dan ook prachtig om te zien dat ondanks de vermoeidheid er door weer en wind voor elkaar gestreden werd. Een toernooi wil je winnen, zeker als je in de finale staat. Dat die missie mislukte, was een ieniemienie smetje op het verder sprankelende weekend.

  Een boek vol schrijven over al die adembenemende avonturen, al die vrolijke verhalen en alle grappige gebeurtenissen had ook zomaar gekund. Dit artikeltje is een samenvatting, een algemeen beeld, een ode aan de JO14-1 van het seizoen 2018/2019. Wat een voorrecht om teammanager te mogen zijn van zo’n groep. Dit onvergetelijke weekend zal iedere deelnemer nooit, maar dan ook nooit vergeten.