PUNTZAKKENTRAINING | 26 JANUARI

JO7 t/m JO9 vanaf 9:30 uur

JO10-JO11 vanaf 11:00 uur

JO12-JO13 vanaf 13:00 uur

Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

meer informatie

• Thijs Mol uitblinker bij JO14-2!

16 dec 2018
  • VV Bavel JO14-2 Sarto 14-2 uitslag 3-1.
    Vandaag spelen de JO14-2 de laatste wedstrijd in de najaar competitie (3e klasse) tegen Sarto. Vandaag coach ik (Joost van Beek) de 14-2 als laatste team van alle 14/15 teams in het bekende kader van stimuleren van ontwikkeling en ervaren van een andere coachstijl.
    FOUTEN MAKEN MOET Is het motto van vandaag. Door nieuwe dingen te proberen en intitiatief te nemen kun je fouten maken en daardoor ga je leren en ontwikkelen. Er is geen falen, alleen leren dat je een andere keuze had kunnen maken.
    Vandaag leidt de hoofdtrainer van de JO14/15 Erwin Wijgaarts het motivatie praatje in en helpt hij mij bij de coaching. Dat is fijn, 2 mensen zien en vertellen meer dan 1.
    Er is bij het praatje vooraf gekozen voor meer interactie door ook vragen te stellen aan de jongens en daardoor is er openheid en vragen ze ook om uitleg. Je kunt wel een lange monoloog houden, maar hiervan blijft bewezen maar een heel beperkt deel hangen. Je hoopt dat de jongens zelf over spelsituaties nadenken. Mooi is dan dat bijvoorbeeld Sem van Liessem en Jeroen uitleg vragen over een opdracht en de manier van spelen.
    Bavel start met Thijs in de goal, Jeroen, Finn, Pepijn als mandekkers en Robin erachter. Mid mid Ruben met aan de zijkanten Sem van Liessem en Job. Voorin Jasper als spits en aanvoerder en aan de buitenkant Ard en Hidde.
    De 1e helft zijn er kansen over en weer en is er enthousiasme en bij vlagen ook onrust in het spel. Willen de jongens zich extra bewijzen voor ons?
    Sem van Liessem pakt bij momenten zijn voor hem nieuwe rol als middenvelder waarbij hij er overheen kan komen met zijn actie, drive en kracht. Jasper scoort na 23 minuten de 1-0 uit een door hem zelfgecreëerde situatie. Robin valt mij op door zijn solide optreden; als laatste man grijpt hij meerdere malen kordaat in voordat het gevaarlijk kan worden.
    Een combinatie van snelheid, goed inschatten en op juiste moment handelen. Achterin verdedigen de jongens een aantal keer niet kort genoeg en dan is het prettig als keeper Thijs betrouwbaar en degelijk handelt.
    Luuk Schalken vervangt Hidde als linksbuiten. Tom komt ook voor rust nog voor Jeroen en in de rust komt Sem Veurman voor Pepijn en Luke voor Finn. Na de rust wordt Bavel sterker en er zijn een aantal goede aanvallen waarbij Jeroen met zijn diepgang en Ruben met mooie acties tussen de linies in positief opzicht opvallen.
    In de 20 minuut na rust is er een hele mooi en slimme pass van Ruben op Luuk Schalken. Luuk bereikt Sem van Liessem (inmiddels weer linksbuiten) die raak knalt , 2-0. 10 minuten later volgt de 3-0 weer netjes binnengeschoten door Jasper.
    Pepijn heeft inmiddels Ruben vervangen en Ard en Finn komen nog Ruben en Sem van Liessem. Sem Veurman schuift als voorstopper regelmatig in in de 2e helft, prima! De keerzijde hiervan is wel dat er vlak voor tijd ruimte valt in het centrum van de verdediging en Sarto nog de 3-1 maakt. We hebben aangegeven: zoek de balans tussen direct spelen en een actie. Deze zou je hierop door kunnen trekken: schuif als verdediger in daar waar het kan, doseer dit en kijk wat je achterlaat.
    Voor mij is de man van de wedstrijd vandaag keeper Thijs. Vandaag is hij vrijwel foutloos en grijpt keer op keer goed in voordat het gevaarlijk wordt en heeft een aantal prima reddingen. 1 keer blijft hij op de lijn staan en denk ik waarom kom je niet maar ook deze keuze blijkt goed uit te pakken.
    Toch is Thijs kwaad dat het 3-1 wordt en vindt dat het voetballend van zijn kant beter moet. Typerend voor zijn goede en zelfkritische instelling, Thijs mag echter vooral trots zijn op zijn prestatie van vandaag.
    Het team vertrouwt nog veel op de kwaliteiten van Sem en Jasper voorin; anderen kunnen ook gaan opstaan en leren te vertrouwen op hun eigen kwaliteiten.
    Jongens als Ard, Job en Ruben hebben een goede actie en mogen minder bescheiden worden. Fouten maken moet, was het motto van vandaag en dan mag het dus nog wel wat brutaler en met meer flair.
    Tegelijk kunnen Sem en Jasper beseffen dat ze vandaag beiden minimaal 3x keer hadden kunnen scoren en niet te snel tevreden zijn.
    JO14-2 is een vrienden team dat op een keurige 4e plaats in de 3e klasse eindigt. Ik nodig de 14-2 uit elkaar uit te dagen en na de winterstop de volgende stappen te maken in de ontwikkeling bijvoorbeeld met zaken in dit verslag aangegeven. Voor hulp hierbij weten jullie mij te vinden.
    Ik heb genoten vandaag, dank allemaal hiervoor en proficiat begeleiding en jongens,
    fijne jaarwisseling en tot 2019.
    Joost van Beek