• TERECHTE DRIEPUNTER VOOR BAVEL VR1

15 apr 2019
  • Bavel VR1 heeft de verste uitwedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. In Enschede werd de belangrijke wedstrijd tegen Rigtersbleek meer dan verdiend gewonnen. Uiteindelijk stond er 'slechts' een 0-1 score op het bord, maar ook dan tellen de punten voor drie.

Voor rust toonde Bavel zich al de beter voetballende ploeg. Rigtersbleek mocht eigenlijk geen moment aanspraak maken op een resultaat. Het waren de groen-witten die voornamelijk aan de bal waren. Maar doordat het tempo misschien wat te laag was, bleef de thuisploeg overeind. Bavel creëerde nog maar weinig echte kansen.

Na een klein kwartier werd Ilse van der Heijden diep weggestoken. Haar mooie boogbal bleef buiten het bereik van de Rigtersbleek-keepster, maar belandde op de paal. Tien minuten voor rust leek Bavel dan toch op een terechte voorsprong te komen, maar de 0-1 werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Vlak voor de theepauze meldde Rigtersbleek zich gevaarlijk voor het doel bij een corner, maar ook hier werd niet gescoord.

In de tweede helft zagen de supporters eenzelfde spelbeeld. Bavel voetbalde behoorlijk en kwam nooit in de problemen. De bevrijdende goal leek echter maar niet te willen vallen. Toch kon de 0-1 kon niet uitblijven, en na zo'n 65 minuten viel deze dan eindelijk. Een goede voorzet van Guusje Raaijmakers werd door Manousch Michielsen benut!

De voorsprong zorgde ervoor dat Bavel zich naar meer doelkansen voetbalde. Helaas verzuimde de ploeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien door een aantal kansen onbenut te laten. Het leidde tot een slotfase waarin Rigtersbleek met opportunistisch spel op 1-1 probeerde te komen. De vele hoge ballen werden echter vakkundig door de Bavel-defensie verwerkt, waardoor de overwinning werd veiliggesteld. Over twee weken vervolgt Bavel de competitie. Dan komt Someren/NWC op bezoek.