• STERK OPTREDEN BRENGT VROUWEN 2 NAAR TWEEDE RONDE

2 jun 2019
  • In de eerste wedstrijd van de nacompetitie trof Bavel VR2 het lastige Trekvogels VR2. Toch liet de thuisploeg er eigenlijk geen moment onduidelijkheid bestaan over welke ploeg vandaag de sterkste was. De groenhemden moesten er lang voor knokken, maar wonnen uiteindelijk verdiend met 2-1.

Vrijwel direct na de aftrap verscheen Bavel al voor het Nijmeegse doel. Manousch Michielsen gaf Nienke Marijnissen met een pass vrije doorgang, maar de keepster was de sta-in-de-weg. Een hele vroege voorsprong bleef daardoor uit. In de openingsfase die volgde, toonde Trekvogels haar voetballende intenties. De bezoekers probeerden het initiatief te pakken, maar dat stond Bavel niet toe. De ploeg legde veel energie in de wedstrijd en wilde zelf de controle over de wedstrijd krijgen. Na tien rommelige minuten, met vooral veel strijd, lukte dat ook.

Vanaf dat moment was het Bavel dat het spel dicteerde en haar eigen spel kon spelen. De ploeg voetbalde geconcentreerd en zocht, vooral via de flanken, de aanval. Trekvogels wilde wel aanvallen, maar werd door de thuisploeg terug op eigen helft gedrukt. Bavel kreeg ook goede kansen op een treffer. Amber van Boxel was een paar keer zeer dreigend, maar het geluk in de afronding ontbrak. Ook had de Trekvogels-goalie een knappe redding in huis na een verdekt schot van Lisa Jansen. Wietske Arnst zorgde met een schot richting de onderhoek eveneens voor gevaar. Kortom: Bavel beukte op de deur, maar vond het gaatje nog niet. De ruststand werd zodoende 0-0. Met name voor de bezoekers was de theepauze een moment om op adem te komen, zo leek het.

In de tweede helft leek Trekvogels zich wat meer te hebben ingesteld op hecht en compact verdedigen. Voor Bavel was het zaak om het baltempo hoog te houden en toe te slaan als de vrije ruimte eenmaal werd gevonden. Opnieuw was Bavel een paar keer dichtbij de eerste goal, maar steeds ontbrak de rust of finesse om de 1-0 ook daadwerkelijk op het scorebord te krijgen. En dan geldt een aloude voetbalwet... Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door Trekvogels, via de muur, achter keepster Isa Zomer geschoten: 0-1. Bavel bleef na deze tik rustig en ging verder waar het gebleven was. De ploeg werd met twee wissels voorzien van nieuwe energie en zocht opnieuw de aanval. Een kleine tien minuten later kwam Bavel ook op gelijke hoogte. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van de sterk spelende Emma van Nijnatten, die afdrukte: 1-1!

Deze treffer leek Bavel nog wat extra energie te geven. De groen-witten bleven kansen creëren, maar de voorsprong bleef uit. De grootste kans was zelfs voor Trekvogels, toen een aanvalster vanuit een counter vrij voor het Bavel-doel verscheen. Haar inzet ging voorlangs. En juist toen sommigen voor het eerst aan een verlenging dachten, sloeg Bavel toe. Een pass richting de linkerhoek werd opgepikt door Lisa Jansen. Haar vervolg hield het midden tussen een schot en een voorzet, maar verraste de Nijmeegse keepster volledig. De bal viel, hoog bij de tweede paal, prachtig binnen: 2-1! Na een klein Bavels feestje zocht Trekvogels nog even de aanval, maar de krachten waren wel weggevloeid. In de slotminuten kwam Bavel dan ook niet meer in de problemen.

Zodoende zagen de talrijke Bavel-supporters hun ploeg onder zware omstandigheden een terechte 2-1 zege boeken. Trekvogels toonde zich vandaag een positieve en goed voetballende tegenstander, maar bleek niet in staat om de Bavelse dadendrang te stoppen. En opnieuw wonnen vandaag niet alleen 'de eerste 11', maar toonde Bavel zich in de breedte een hecht collectief. En daarin schuilt de ware kracht van deze ploeg. In de tweede ronde komt Beerse Boys op bezoek. Die wedstrijd wordt aanstaande maandag gespeeld. Aanvang om 12:00 op Sportpark de Roosberg!