• Welkom bij v.v. Bavel Sportpark de Roosberg

  Programma

  Uitslagen

 • Sport-BSO Teamplayers opent haar deuren bij v.v. Bavel

  8 mei 2021
  |
  • 0
 • Na de zomervakantie start sport-BSO Teamplayers op het complex van v.v. Bavel. Rob Adriaansen en Sander van Gils lopen zelf al sinds hun vijfde rond op de voetbalclub en starten hier nu ook hun eigen bedrijf.

  ,,Rob en ik hebben samen bij een andere BSO gewerkt en nu willen we zelf iets opzetten. Daarbij willen we kinderen met plezier laten bewegen”, vertelt Sander. ,,We hebben passie voor lesgeven aan kinderen en voor sport en bewegen”, voegt Rob toe. Beiden hebben ook een achtergrond in het (bewegings)onderwijs.

  Nadat het idee geboren was werd er een plan geschreven. ,,We hebben een pedagogisch beleid opgesteld, een veiligheidsbeleid, alle risico’s op de locatie zijn in kaart gebracht, de GGD is op de locatie komen kijken om allerlei controles uit te voeren, er is een pedagogisch coach aan sport-BSO Teamplayers verbonden en ga zo maar door. We zijn al heel lang met de voorbereidingen bezig”, vertelt Rob. 

  En terwijl er serieus over allerlei zaken nagedacht werd, moest er natuurlijk ook een locatie gezocht worden. ,,We komen allebei al van jongs af aan met veel plezier op de voetbalvelden, dus dit is een logische plek voor ons. We hebben ook naar andere locaties gekeken, maar geen locatie voldeed zo goed aan onze behoefte als deze”, legt Sander uit. ,,Bovendien wilde de club graag meedenken. We zijn heel blij met het vertrouwen dat de club in ons heeft.”

 • Dat bevestigt ook v.v. Bavel-voorzitter Christel Geerts: ,,Ik houd van mensen die ambitieus zijn, bovendien hebben ze een goede visie. Als voetbalvereniging willen wij meer voor het dorp zijn dan alleen maar v.v. Bavel. Zo is er ook walking football op de club en maakt de W-groep gebruik van de kantine. Dat is de maatschappelijke kant van de vereniging en daar past de sport-BSO Teamplayers ook goed bij. Daarnaast heeft het verhaal natuurlijk een zakelijke kant, want de accommodatie wordt gehuurd. En misschien zijn er kinderen bij sport-BSO Teamplayers die het zo goed naar hun zin hebben op de club dat ze lid worden van Bavel of kan sport-BSO Teamplayers een keer iets voor de vereniging organiseren.”

  Dat er verderop in de straat nog een BSO gevestigd is, is geen reden tot zorgen voor sport-BSO Teamplayers. ,,We willen niet concurreren, gaan geen kinderen benaderen om naar ons over te stappen en we hoeven niet meteen heel groot te zijn. We willen vooral kwaliteit leveren”, vertelt Rob. ,,In het dorp zitten ook twee bakkers, er kunnen ook twee sport BSO’s in het dorp zitten.”

  Dat sport-BSO Teamplayers op v.v. Bavel uitgekomen is heeft ook voor de ouders voordelen. ,,Wanneer een kind ‘s avonds training heeft, of dat nu bij de voetbalvereniging, de tennisvereniging of de manege is, zitten we vlakbij en kunnen we de kinderen daarheen brengen, waardoor het voor de ouders weer iets makkelijker wordt.”

  De eerste kennismakingsactiviteit is afgelopen dinsdag geweest. Twintig enthousiaste kinderen konden proeven hoe een middag op de sport-BSO Teamplayers er uit komt te zien. ,,De kinderen waren na afloop heel enthousiast en ook van de ouders kregen we leuke reacties. En dat is natuurlijk een boost voor ons en leuk om te horen als je veel tijd in de voorbereidingen hebt gestoken”, blikt Rob tevreden terug.

  Aanstaande dinsdag 11 mei organiseert sport-BSO Teamplayers een nieuwe kennismakingsdag, deze keer specifiek gericht op voetbal. ,,Maar alle kinderen zijn welkom, lid of geen lid van een voetbalclub. We splitsen de groep in tweeën zodat de kinderen zo veel mogelijk bij leeftijdsgenootjes in een groepje zitten.” 

  Dat alle kinderen welkom zijn is ook na de kennismakingsdagen het geval. Dat sport-BSO Teamplayers gevestigd is op de voetbalvelden betekent niet dat er alleen maar gevoetbald wordt of dat enkel leden van v.v. Bavel welkom zijn. ,,De BSO is voor iedereen, voor alle kinderen hebben we een plek. We willen kinderen motiveren om te sporten en te bewegen, maar er is meer dan dat. We zorgen ook voor gezonde voeding en huiswerkbegeleiding. En als een kind een keer geen zin heeft om te bewegen is die verplichting er natuurlijk niet. We bieden ze de mogelijkheid en stimuleren het, maar alles gaat in goed overleg met de ouders en de kinderen.” 

  Na de kennismakingsactiviteiten is sport-BSO Teamplayers altijd beschikbaar voor ouders die vragen hebben of een rondleiding willen. Bovendien wordt er via de scholen in Bavel in goed overleg gekeken naar de mogelijkheden. ,,Er is vroeger wat strijd geweest tussen de Toermalijn en de Spindel, en nog steeds wel. Wij verbinden beide scholen. Ik kom van de Toermalijn en Rob van de Spindel”, lacht Sander.

  Wil jij, jouw kind of iemand die je kent deelnemen aan de voetbaldag van sport-BSO Teamplayers op dinsdag 11 mei? Je kunt je nog snel inschrijven via deze link