• Pizza’s, gezelligheid én voetbal; weekendje Maastricht voor onze herenselectie

  11 jan 2023
  |
  • 0
 • Met een vrijwel voltallige selectie, inclusief staf, is er zaterdag 7 januari afgereisd naar Maastricht voor een tweetal oefenwedstrijden. 

  Daarvoor had trainer Coen Rijppaert contact gelegd met tweedeklasser R.K.S.V. HEER uit Maastricht. En uiteraard omvatte het programma meer dan alleen twee wedstrijden….

  Eenmaal aangekomen bij de entreepoort van R.K.S.V. HEER werd direct duidelijk dat we te maken hadden met een mooie traditionele club, getuige de nostalgische entreepoort, die deed denken aan de ‘You’ll never walk alone’-poort van Liverpool. 

  Over de wedstrijden kunnen we kort zijn. Beide elftallen hadden het overwicht en er werd gretig gegrossierd in het aantal kansen, maar zoals dat vaak gaat in het voetbal, werd dat helaas niet omgezet in de meest gescoorde doelpunten. 

  Kort gezegd verloor ons eerste na 1-3 voor te hebben gestaan, met 4-3 en met het tweede met 2-1.

  We spoedden ons dan ook snel naar kantine om deze ‘kater’ weg te spoelen. Wellicht had e.e.a. wel te maken met een zogenaamde hongerklop. De aangevoerde pizza’s werden dan ook moeiteloos naar binnen geschoven. 

 • Voordat we het wisten belandden we middenin de gezellige en goed bezochte nieuwjaarsreceptie van R.K.S.V. HEER. We zagen kans om de microfoon te pakken en de club te bedanken voor de hartelijke ontvangst en goede verzorging. Met als afsluiting een knipoog en een compliment aan de club, dat het aan gezelligheid niet ontbrak en dat dit zelfs in de buurt kwam, zoals we dat in Bavel gewend zijn. 

  Met een heus ‘Alááf’ en een uitnodiging voor volgend jaar in Bavel, vertrokken we richting ons hotel voor het tweede gedeelte van de dag; op naar Centre-Ville Maastricht… Met circa 35 man -en een andere tongval- een etablissement binnenvallen, ziet er op voorhand al dreigend uit. Echter, we hebben ons keurig gedragen, al viel de groep halverwege de nacht uiteen waarmee het overzicht verdween in tegenstelling tot de hilariteit…. 

  Uiteindelijke zagen we iedereen een paar uurtjes later ‘fris en ….’ terug aan het ontbijt, waarna de terugreis kon worden ingezet richting het altijd gezellige Bavel. 

  Op meerdere fronten was het event een ware beproeving, waar vooral de teamspirit de boventoon voerde en niet onbelangrijk: we hebben het weekend doorstaan zonder opgelopen blessures. Als we dan ook nog de les meenemen van de gemiste kansen, dan is de selectie klaar voor het tweede gedeelte van het seizoen. Op naar meer!

  Met dank aan onze organisatoren voor het uitstekend verlopen weekend: Ralph, Liam, Sander, Jim, Jim en Coen. 

  Met speciale dank aan onze hoofdsponsor Lussenburg Advies.

  Diederik Bal 

  Bekijk foto's