Inschrijven kan nog tot 4-12.
    ook voor jeugd vanaf JO14!
    tot ziens op 5 januari bij de nieuwjaarsbijeenkomst!
  • PIJNLIJKE NEDERLAAG VOOR VROUWEN 2

3 dec 2018
  • In Elden (Arnhem) is Bavel VR2 tegen een zeer pijnlijke nederlaag aangelopen. Tegen hekkensluiter Eldenia werd na een matige wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil verloren: 1-0.

Na een goede trainingsweek wilde Bavel vandaag zaken doen in de strijd om lijfsbehoud. In de eerste helft kregen de groen-witten het echter niet voor elkaar om grip op de wedstrijd te krijgen. Voetballend wilde het niet lukken en ook qua scherpte en duelkracht toonde Bavel zich onvoldoende. De thuisploeg kreeg dan ook de meeste mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar dat gebeurde wonderwel niet. Aan de andere kant was ook Bavel gevaarlijk. Daisy Stoffelen kon alleen op doel af, maar was te onrustig in de afronding, waardoor haar inzet naast het doel belandde.

Na de nodigde theepauze startte Bavel vele malen beter aan de tweede helft. Met veel energie en beleving werd Eldenia in de eerste fase na rust teruggedrukt. Dit leverde enkele kansjes op. Na Bavels balverlies op het middenveld was het echter aan de andere kant van het veld raak. Een voorzet vanaf links werd binnenkant paal ingeschoten: 1-0. Een fikse tegenvaller, die Bavel uiteindelijk niet meer te boven kwam.

De ploeg bleef hard werken, maar vond voetballend niet de juiste oplossingen. Doordat Bavel meer en meer risico nam, kreeg Eldenia de ruimte en mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Dat gebeurde echter niet, waardoor het tot het eind toe razend spannend bleef. Helaas kreeg Bavel de wedstrijd niet meer gekanteld. Door de 1-0 eindstand maakte Eldenia in de stand een sprongetje.

Na tien duels vindt Bavel zich nu terug in de onderste hoek van de ranglijst. Evenals FC Kunde en HRC'14 staat de ploeg op zeven verzamelde punten. Eldenia heeft één punt meer en staat daarmee op de veilige negende plaats. Voor de winterstop staat er nog één speelronde op het programma. Volgende week neemt Bavel het thuis op tegen Orion, een ploeg uit de top drie.