• Oud-speler Lloyd Boomaars helpt v.v. Bavel met werven nieuwe jeugdleden: ‘Steunen dit initiatief van harte’

  15 feb 2023
  |
  • 0
 • Jarenlang liep Lloyd (18) in het groen en wit op de Bavelse velden, totdat hij in de E-jeugd opgevist werd door de jeugdopleiding van Willem II. Daar speelde hij heel wat jaren, om nu momenteel in het Eindhovense actief te zijn. ,,Ik studeer op het Johan Cruijff College in Roosendaal en voetbal bij FC Eindhoven in de Onder 21”, stelt hij zich even kort en krachtig voor. 
   
  Voor zijn opleiding Sport en Coaching liep hij al stage bij ons eerste vrouwenelftal en nu keert hij weer terug om namens zijn opleiding de club verder te helpen. ,,Daar gaf ik af en toe een training en kon ik leren en meekijken hoe dat allemaal werkt”, vertelt Lloyd. ,,En ook kom ik, als ik kan, met mijn vader naar Bavel 1 kijken.”
   
  Lloyd gaat de club, en de voetbaltechnische commissie (VTC) verder helpen. ,,Voor een opdracht voor mijn opleiding hoop ik leden te gaan werven voor een amateurclub, dus ik heb logischerwijs voor v.v. Bavel gekozen. Het gaat vooral om het werven van jeugdleden zodat de club weer wat groter kan worden”, zegt hij. 
   
  De VTC is blij met Lloyd zijn hulp. ,,We kunnen wel weer wat nieuwe aanwas gebruiken. Met name in de jeugd. Het aantal leden dat vanaf de onderkant instroomt, beperkt zich. Ik hoop dat Lloyd met zijn opdracht ons goede inzichten en informatie kan geven. Dan kunnen wij daar weer mee verder.”
   
  ,,Het is altijd op de natuurlijke manier gegaan”, duidt de VTC. ,,Iemand wordt geboren in Bavel, wil graag gaan voetballen, heeft een vader of moeder die al betrokken is, kent wat vriendjes die dat ook doen etc. Toch merken we nu dat we ook op een andere manier leden moeten gaan werven.”
   
  ,,Ik denk dat we vooral ook de basisscholen moeten betrekken. Daar probeer ik ook meer informatie vandaan te halen”, zegt Lloyd, die zelf op De Spindel studeerde. ,,Iemand die bijvoorbeeld al lid is van de club, moet het ook aantrekkelijk maken voor iemand die nog geen lid is. Of die nog niet voetbalt.”
   
  ,,Als Lloyd zijn opdracht afgerond is, kunnen we weer evenementen opzetten en misschien qua communicatie meer gaan doen. Als v.v. Bavel steunen wij dit initiatief van harte, want het kan onze ogen zomaar verder openen. Het mag en moet duidelijk zijn dat het gewoon heel leuk is om bij deze club te voetballen”, aldus de VTC. 
   
  Vragen? Ideeën? Opmerkingen? Mail ons gerust via jeugdopleiding@vvbavel.nl.