WEBSHOP

• Vrouwen- en meidenvoetbal bij v.v. Bavel

Vrouwen- en meidenvoetbal is binnen v.v. Bavel niet weg te denken. Elke week wordt het groene tenue met trots gedragen; als speelster van een van de selectieteams én op recreatief niveau. In de jeugd voetballen speelsters in een meidenteam of tussen de jongens. Bij onze vereniging kan het allemaal. Bij v.v. Bavel staan de speelsters namelijk centraal.

Organisatie

Op dit moment heeft v.v. Bavel vier vrouwenteams, een actieve 30+ (7x7) en één meidenteam (MO13). Ook spelen er in de jeugd speelsters bij de jongensteams.

• Bavel VR1 (hoofdklasse), VR2 (2e klasse) en VR3 (3e klasse) vormen de selectie;
    • Bavel VR4 speelt in de 5e klasse;
    • Bavel 30+ speelt ca. 8 keer per seizoen op vrijdagavond in de 7x7 competitie;
    • Jeugdspeelsters spelen in de MO13 en in diverse JO-teams (tussen de jongens);
    • Bij v.v. Bavel kiezen we er bewust voor om geen MO19-teams te vormen. Doorstroom vindt dus plaats vanuit MO17.

De vrouwenselectie is toegankelijk voor talentvolle speelsters vanaf 15 jaar. De selectie beschikt onder meer over de volgende faciliteiten:

• Tweemaal per week reguliere training, op woensdag en vrijdag;
    • Trainingen worden verzorgd door vier gediplomeerde trainers, allen met ruime ervaring in het vrouwenvoetbal;
    • Training voor de keepsters door een gediplomeerde keeperstrainer;
    • Bij slechte weersomstandigheden prioriteit bij doorgang van trainingen;
    • Mogelijkheid tot extra individuele training, gericht op persoonlijke verbeterpunten;
    • Eigen fysiotherapeut aanwezig op woensdag en zondag;
    • Wedstrijdanalyse met behulp van videosysteem;
    • Busvervoer bij verre uitwedstrijden.

Missie en visie

Wat betekent ‘de speelsters staan centraal’ nu eigenlijk? Binnen v.v. Bavel wordt er goed nagedacht over de inrichting van het vrouwen- en meidenvoetbal. De missie en visie is samen te vatten rond drie belangrijke pijlers, namelijk:

Plezier in voetbal

We willen dat plezier in voetbal voor elke speelster centraal staat. Het maakt daarbij niet uit hoe jong of oud je bent. En ook niet hoe goed je bent. Onze club wil elke speelster de mogelijkheid bieden om met plezier te voetballen. We vinden het daarbij wel belangrijk dat de speelster zélf intrinsiek gemotiveerd is.

Sociale binding

Voetbal is een teamsport bij uitstek. We vinden het daarom erg belangrijk dat teamleden en teams op een fijne manier met elkaar omgaan en met elkaar samenwerken. Als speelster van v.v. Bavel doen we het samen. Onze vrouwen- en meidenafdeling werkt daarom als één geheel: er is geen ruimte voor teams die op zichzelf staan.

Verhoging voetbalniveau

Ambitie hoort bij sport. Bij v.v. Bavel streven we er daarom altijd naar om een hoger voetbalniveau te bereiken. We willen speelsters individueel beter maken, maar werken ook aan teamontwikkeling. Met het eerste vrouwenelftal wil v.v. Bavel uitkomen op het hoogst haalbare competitieniveau. De andere selectieteams en jeugdteams zijn erop gericht om een zo goed mogelijke aansluiting te hebben. Door teams op verschillende niveaus te hebben, is het ook mogelijk om iedere speelster een plaats te bieden. Daarom vinden we het bij v.v. Bavel ook belangrijk dat er minimaal één elftal uitkomt in de laagste klasse(n) van het vrouwenvoetbal. Een goede doorstroom vanuit de jeugd naar de seniorenteams is voor onze vereniging van cruciaal belang. Keuzes in de jeugdopleiding worden hier dan ook op afgestemd.