Inschrijven kan nog tot 4-12.
    ook voor jeugd vanaf JO14!
    tot ziens op 5 januari bij de nieuwjaarsbijeenkomst!
  • ONTERECHT VERLIES VOOR VROUWEN 3

3 dec 2018
  • In Steenbergen is Bavel VR3 tegen een onnodige en onterechte nederlaag aangelopen. Na een 0-1 voorsprong bleef de ploeg uiteindelijk helemaal met lege handen achter.

Bavel startte sterk aan het duel. Voetballend was Bavel de bovenliggende partij. Na vijftien minuten spelen leidde dat ook tot de eerste treffer. Noortje Luijten werkte een corner tegen de touwen: 0-1! In het vervolg van de eerste helft bleef Bavel het meest aan de bal, maar echt spannend werd het voor beide doelen niet.

Ook na rust een vergelijkbaar wedstrijdbeeld. Vlak nadat Mandy Beenackers was ingevallen, werd ze weggestuurd richting het Welberg-doel. De centrale verdedigster trok in de zestien aan de noodrem en weerhield haar zo van scoren. De scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart trekken, maar besloot de bal wel buiten het strafschopgebied te leggen. De vrije trap smoorde in de muur.

Met elf tegen tien had Bavel op dat moment goede papieren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Enkele minuten na de rode kaart, maakte Welberg echter verrassend gelijk. De overtalsituatie van Bavel mondde uit in enkele grote kansen, maar helaas bleven deze onbenut. Hierdoor werd de thuisploeg in leven gehouden.

In de absolute slotfase drukte de scheidsrechter een negatieve stempel op de wedstrijd. Vanuit het niets kreeg Welberg een strafschop cadeau, nota bene op een moment dat de bal niet in het spel was. Nikki van Gorkom kreeg geel, waarna Joëlle de Rover de strafschop knap stopte. De scheidsrechter besloot echter tot het laten overnemen van de penalty, door vermeend te vroeg inlopen. Hiervoor ontving Nikki van Gorkom opnieuw geel, en dus rood. Het tweede cadeautje in korte tijd werd wél uitgepakt, waardoor Bavel onterecht met lege handen stond.

Jos Hermans maakte weer actiefoto's: https://bit.ly/2QxVZ8j