• LID WORDEN?

 • NIJMEEGSE NEDERLAAG VOOR VROUWEN 2

  29 okt 2018
  |
  • 0
 • In Nijmegen ging Bavel VR2 op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. Na negentig minuten was echter de conclusie dat NSVV FC Kunde vandaag een tikje te sterk was (2-0).

  Na een flinke zoektocht naar sportpark en kleedkamer, startte Bavel zonder een aantal vaste waardes (door blessures) fanatiek aan het duel. Het eerste kansje was dan ook voor Bavel, toen Daisy Stoffelen goed doorliep op een diepe bal. Het vervolg was van beide kanten rommelig. Er werden door zowel FC Kunde als Bavel veel ballen veroverd en ook weer ingeleverd. In de eerste helft namen de Nijmeegse studentes toch een voorsprong. De rappe en vaardige linksbuiten mocht tweemaal ver opstomen, wat resulteerde in één treffer en één penalty, die eveneens werd omgezet in een doelpunt: 2-0. Vlak voor rust kreeg Bavel een flinke kans op de aansluitingstreffer, maar de inzet van Manon de Rooij belandde helaas net niet in het net.

  Na de thee nam Bavel alle risico's. In de vele één-op-één duels bleef de defensie knap overeind, maar voetballend lukte er vandaag over de gehele linie simpelweg te weinig. Dit ook door de goede pressie van FC Kunde. De thuisploeg werd door Bavel scherp op de huid gezeten, maar echt in de problemen kwamen de studentes niet meer. Bavel verdiende complimenten voor de instelling en geleverde arbeid, maar dat leverde vandaag helaas geen resultaat op. De ploeg weet dat hard blijven werken de sleutel is op weg naar betere tijden. Elk duel zal Bavel met twee handen moeten aangrijpen om uiteindelijk voldoende punten bij elkaar te voetballen. De volgende kans op de ommekeer is aanstaande zondag, thuis in de derby tegen OVV'67.