• Mountainbiken, knakworst en moeie beentjes. V.V. Bavel JO9-1 op avontuur!

  20 nov 2020
  |
  • 0
 • Na een aantal leuke en leerzame oefenpotjes op de zaterdagmorgen, hebben de mannen van JO9-1 afgelopen zaterdag een mooie mountainbiketocht gemaakt.

  Doelstelling van deze dag was uiteraard het hebben van plezier voor de jongens en de coaches/trainers, maar ook om de beenspiertjes trainen. Aan de het einde van de middag stond er maar liefst 30 kilometer op de teller. Na het nuttigen van wat warme worstenbroodjes, vertrokken we om 11:00 uur vanuit Bavel. Via een mooie route over houten vlonders (Pas op, ook ervaren fietsers kunnen hier vallen..), de geluidswal en kleine geheime paadjes kwamen we aan op de mountainbikeroute in Teteringen/Dorst.

  Techniek hadden de jongens zichzelf al aangeleerd dus uitleg was niet nodig. Het was prachtig weer en ook het parcours was perfect uitgestippeld. Na een kilometer of tien zaten er toch een paar jongens aan het elastiek, dus tijd voor een lunch!

  Gasbrandertje aan, campingpannetje met knakworstjes op het vuur en smullen maar! De tweede helft van de route was net zo mooi als de eerste en moe en voldaan reden we Breda weer in. Eerst nog even ijsje eten en een heel klein sportief biertje voor de vaders. Ongelooflijk maar waar, afgelopen maandag op de training waren de beentjes bij de mannen weer helemaal hersteld en schoten de kids met links en rechts de ballen in de kruising. Natuurlijk doe je fietsen ook met twee benen.

  Wat ons betreft een aanrader voor alle teams! Route is op te vragen bij de coaches/trainers van de JO9-1. Recept van de broodjes knakworst idem.