• Sponsornieuws: Lekker hapje eten? Feestje organiseren? Landgoed Bergvliet opent graag snel weer de deuren

19 apr 2021
  • V.V. Bavel is trots op alle sponsoren. In deze bijzondere tijden lichten we er af en toe graag een trouwe sponsor uit. Waar staan de bedrijven voor en wat doen ze precies? Gijs Pheninckx zet de deuren graag voor zijn gasten open. De oud-speler van ons vlaggenschip is met zijn bedrijf Landgoed Bergvliet trotse sponsor van onze club.

Een transfer van Teteringen naar Bavel. Om zijn voetbalcarrière wat nieuw leven in de blazen. Zo begon het avontuur op sportpark De Roosberg voor Gijs. “Het elftal bij DIA waar ik in speelde viel een beetje uit elkaar, dus ik was wel toe aan wat anders”, vertelt Gijs. “Ik kende jongens als Robin Adriaansen en Thomas Adolphs al en vroeg dus via hen of ik bij Bavel kon komen. Een gesprek volgde en zo gebeurde het dat ik uiteindelijk ongeveer vier jaar in het eerste heb gespeeld.”

Als vrijwilliger veel uren in de club stoppen en tijd vrijmaken, doet Gijs niet. “Daarom vind ik het leuk om iets in de vorm van sponsoring terug te doen. Je bent een bedrijf uit de regio dus draag je graag je steentje bij. Op een andere manier voel ik me dan toch een beetje verplicht.”, zegt hij met een knipoog.

• En hoe voert hij nu het geliefde spelletje uit? In het derde zondagelftal, met jawel, een aantal jongens waarmee hij dus ook in Bavel 1 speelde. “Dat was altijd een hecht clubje, dus een vriendenteam was na mijn tijd in het eerste een leuk vervolg.” In de jaren als rots in de branding maakte de ondernemer diverse mooie dingen mee. “Het avontuur in het RBC-stadion was geweldig. We stonden op punt van degraderen, maar bleven er dankzij een bizarre ontknoping toch in. In dat seizoen lukte er bijna niets, en dan in de laatste wedstrijd weet je het toch nog te redden. Dat was wel een heel bijzonder moment. En natuurlijk de kleedkamerhumor. Dat vergeet je ook nooit meer.”

Bij het familiebedrijf Landgoed Bergvliet kan men van alles. De mede-eigenaar legt het graag uit: “In de regio staan wij met name bekend als locatie waar je meetings en kleine congressen kan organiseren. Maar golf is eigenlijk de belangrijkste pijler. Toch trekken we ook een hoop mensen van buitenaf aan die hier komen eten en drinken. De bosrijke omgeving leent zich ook goed voor een wandeling of een fietstocht.” Voordat corona de wereld lamlegde was er ieder weekend wel een feestje aan de gang in het Oosterhoutse. “Mensen die vijftig jaar getrouwd zijn, iemand die negentig is geworden of een bruiloft. Daar hebben wij een ideale locatie voor.”

Bovendien beschikt Bergvliet sinds korte tijd ook over een vakantiepark. Gijs vertelt er vol trots over: “Er staan nu 43 bungalows en er komen nog 80 vakantiehuizen bij. Die bouw is in volle gang.” Het restaurant, de keuken en het terras staan ook in de steigers. “Als je goed wilt eten, kan je altijd het beste naar een golfbaan gaan. Over het algemeen wordt daar kwaliteit geleverd, waar je niet eens de hoogste prijs voor betaalt. We zijn bezig om het allemaal weer wat op te frissen en uit te breiden.”

Vol goede moed kijkt Gijs vooruit naar de mooiere tijden die gaan komen: “Als corona voorbij is, kunnen we weer volle bak aan de slag. Dan gaan we weer allerlei manieren zoeken en vinden om onze gasten en leden weer van dienst te zijn. We komen nu wel rond, maar het is geen rozengeur en maneschijn natuurlijk. Golfen kan nu wel, maar de horeca is dicht en die hoort daar toch helemaal bij. Lekker weer lange dagen maken, daar kijk ik wel naar uit, maar ook nu is er geen seconde dat ik zonder plezier naar mijn werk ga.”

Meer weten over Landgoed Bergvliet? https://www.landgoedbergvliet.nl/